Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Τραγικές εικόνες στο Ηράκλειο του 21ου αιώνα

Στο Ηράκλειο της πάλαι ποτέ ευημερίας, ολοένα και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, σε φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να... εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό!

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΗ, Σωκράτη Βαρδάκη ότι σχεδόν σε καθημερινή βάση, αντικρύζουν έξω από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Κέντρου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για λίγη τροφή.

"Η εξαθλίωση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις" σημειώνει ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι τώρα, εκτός από το φαγητό τους πολλοί πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν και το φάρμακο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι από τις περίπου 800 οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για βοήθεια, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση περίπου 220.

"Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Τα εύσημα βέβαια πηγαίνουν σε όσους προσφέρουν από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα τους αύριο θα γίνει και δικό μας" υπογραμμίζει ο κ. Βαρδάκης.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου