Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τουρκικές και γερμανικές σημαίες ανήμερα της επετείου…!!!



H Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ SNMCMG 2 (STANDING ΝΑΤΟ MARITIME MINE COUNTER GROUP 2) βρίσκεται στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στον λιμένα της Πάτρας από χθες έως την 30 Οκτωβρίου.

Η δύναμη αποτελείται από τα Πολεμικά Πλοία, ITS VIAREGGIO σημαίας Ιταλίας, TCG AYVALIK σημαίας Τουρκίας, HMS BLYTH σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου και FGS GROMITZ σημαίας Γερμανίας.

Παρατήρηση 1 > Βάσει των διεθνών νόμων που διέπουν την ναυσιπλοΐα τα πολεμικά πλοία ξένων χωρών που φτάνουν άνευ εχθρικών διαθέσεων σε λιμάνι, οφείλουν να αναρτήσουν την σημαία της χώρας που τα φιλοξενεί. Παρακάτω στις φωτογραφίες δεν υπάρχει επαρμένη καμμία Ελληνική σημαία…. Αντιθέτως πρώτη μούρη βλέπουμε την τουρκική και την γερμανική.


Παρατήρηση 2 > Παραμονή εθνικής εορτής νοιώθω πολύ άβολα να βλέπω την Τουρκική σημαία (όχι καμμιά σημαιούλα) μοστραρισμένη πρώτο τραπέζι πίστα στο λιμάνι της Πάτρας (μώλος Αγίου Διονυσίου), πάλι καλά που δεν κατέπλευσαν στον μώλο Αγίου Νικολάου. Αναρωτιέμαι το δικό μας ναυτικό σε ανάλογη περίπτωση θα κατέπλεε στην Κωνσταντινούπολη χωρις την τουρκική σημαία και έχοντας την Γαλανόλευκη να κυμματίζει αμέριμνα;


Παρατήρηση 3 > Όλα αυτά τα υπέροχα και πολιτισμένα συμβαίνουν 300 μέτρα από την Ναυτική Διοίκηση Ιονίου και 400 μέτρα από την Αγίου Ανδρέου όπου και θα λάβει χώρα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αν η φιλοξενία των πλοίων ήταν αναπόφευκτη ήταν τόσο δύσκολο να δέσουν στο νέο λιμάνι; Προφανώς τότε οι σκοποί κάποιων δεν θα εξυπερετούνταν. Έτσι είναι κύριοι, δεν ήρθαν για να μας τιμήσουν, ήρθαν για να μας εξευτιλίσουν.

Παρατήρηση 4 > Τις βόρειες πύλες εισόδου τις βρήκα κλειστές και την μπάρα εντός του λιμανιού στην Αγίου Νικολάου κατεβασμένη. Γιατί ; Έτσι είναι αγαπητοί μου φίλοι. Έτσι μας τιμάνε αυτοί που μας χρωστάνε !!!

greeknation.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου