Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΑΓΕ ;;;

Διασυρμός Τσίπρα από το ψέμα στον Guardian


Σοβαρές διαστάσεις, σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι μόνο, αναμένεται ότι θα λάβει η αντεθνική στάση του Τσίπρα ο οποίος εξέθεσε την Ελλάδα μέσω τουGuardian καταγγέλλοντας δήθεν βασανισμούς κρατουμένων από την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση του ιατροδικαστή στους προσαχθέντες για τα βίαια επεισόδια την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Αμερικής, καταδεικνύει ότι κανείς τους δεν φέρει εγκαύματα από ηλεκτροσόκ ή αναπτήρες, όπως άκριτα και απαράδεκτα διοχετεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα.
Μόνον ορισμένους μώλωπες και μικρές εκδορές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια τηςσύλληψης τους αφού οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς τραυματίζοντας μάλιστα δύο από αυτούς.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου στην πλατεία Αμερικής μεταξύ των Χρυσαυγιτών και των αντιεξουσιαστών. Η Αστυνομία κλήθηκε επιτόπου να κατευνάσει τα πνεύματα αλλά η ομάδα των αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να γίνουν 15 προσαγωγές.
Παρά το γεγονός ότι κανείς από τους προσαχθέντες δεν υπέβαλε μηνύσεις ή έγγραφα παράπονα για τη στάση των αστυνομικών όταν τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, εν τούτοις την επόμενη μέρα που οδηγήθηκαν στον ανακριτή, ορισμένοι ανέφεραν ότι … βασανίστηκαν με ηλεκτροσόκ και αναπτήρες!
Ο ανακριτής διέταξε αμέσως να εξεταστούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία το πόρισμα της οποίας δεν επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τους. Παρά ταύτα οι ΣΥΡΙΖαίοι βρήκαν την ευκαιρία να διαρρεύσουν τις καταγγελίες στον Guardian που δυστυχώς αναπαρήγαγε παρότι δεν διασταύρωσε το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου