Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θύματα διωγμού και περιθωριοποίησης οι Χριστιανοί της Ευρώπης



Οι Χριστιανοί στην Ευρώπη είναι επίσημα υπό διωγμό. Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια Χριστιανοί πέφτουν θύματα διάκρισης και συνεχών διωγμών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που έψαξε για εσάς στο διαδίκτυο το pentapostagma.gr.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Θρησκευτικής Ελευθερίας για το 2012 που προετοιμάστηκε από το σωματείο συνηγορίας και ενεργούς παρέμβασης «Aid to the Church in Need», εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για αντι-θρησκευτικές εκδηλώσεις στα Δυτικά κράτη της Ε.Ε. όπως η Βρετανία, η Ισπανία και η Ολλανδία. Oι συγγραφείς της συγκεκριμένης έκθεσης διερεύνησαν τις συνθήκες που βιώνουν οι Χριστιανοί σε περίπου 196 έθνη.
Ο Peter Sefton-Williams, ένας από τους κύριους συντελεστές της έκθεσης, δήλωσε ότι: «στις δυτικές χώρες της Ε.Ε. εκδηλώνεται μία αυξανόμενη προσπάθεια να επιβληθεί μία ακραία μορφή εκκοσμίκευσης που αποκλείει τον ρόλο της θρησκείας στη δημόσια ζωή»...
«Ενώ αυτές οι εξελίξεις δεν στοιχειοθετούν [ακόμη] θρησκευτικό διωγμό, αποτελούν συστατικό στοιχείο μίας ανησυχητικής τάσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά..
ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση, το θεμελιώδες δικαίωμα της έκφρασης της πίστης δέχεται πιέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως απτά παραδείγματα αναφέρθηκαν οι τουλάχιστον αμφιλεγόμενοι νόμοι περί βλασφημίας στο Πακιστάν, οι άμεσες απειλές των Ισλαμιστών ενόπλων κατά των Χριστιανών στη Κένυα, το Μάλι, τη Νιγηρία, και το Τσάντ καθώς και η νομοθεσία που απαγορεύει την αλλαγή πίστης σε αρκετές επικράτειες της Ινδίας. 

"Οι Χριστιανοί δεν αποτελούν τα μοναδικά θύματα καταπίεσης, αλλά αποτελούν την ομάδα που δέχεται τις μεγαλύτερες διακρίσεις και διωγμούς εξαιτίας της πίστης του σε παγκόσμια κλίμακα’’, δήλωσε το σωματείο Church in Need κατά την εξαγωγή των τελικών του συμπερασμάτων.
Οι Χριστιανοί των χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, παίρνοντας ως παράδειγμα τις Δυτικές χώρες της Ε.Ε., έχουν να αντιμετωπίσουν μία ολοένα και αυξανόμενη τάση μη ανεκτικότητας, επειδή «τόλμησαν» να τηρήσουν κριτική στάση απέναντι στο Ισλάμ και την ομοφυλοφιλία. Στην Σκωτία, παιδιά ηλικίας ακόμη και 12 ετών χαρακτηρίσθηκαν ως Ναζί, επειδή διαφωνούσαν με ζητήματα όπως ο γάμος των ατόμων ίδιου φύλου..
Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Anna Zaborska, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο Ε.Ε. για το σχετικό ζήτημα, δήλωσε ότι οι Χριστιανοί βρίσκονται υπό διωγμόν για την ίδια την πίστη τους, ενώ υπήρξαν αναφορές και για την περιθωριοποίηση και τον εκτοπισμό της Ευρωπαϊκής Χριστιανικής Κοινότητας...
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου