Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ !!!

Πάτρα: Η πραγματική ιστορία των "κλαπέντων" πολυελαίων στα Δεμένικα που ουδέποτε εκλάπησαν! - ΜΟΝΟ ΣΤΟ THEBEST.GR

Ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα Ο ιερός ναός των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα
Εξ αρχής φαινόταν... τραβηγμένο. Αλλά η ψύχραιμη παρέμβαση του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και στην αληθινή τους διάσταση. Πολυέλαιοι από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα δεν αφαιρέθηκαν, όπως ανέφεραν οι φήμες που διοχετεύονταν στα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας από την Παρασκευή και μετά, με αποτέλεσμα την Κυριακή οργισμένοι πιστοί να βάλουν... λουκέτο στην εκκλησία και να μην αφήσουν τον ιερέα να λειτουργήσει.

Οι πολυέλαιοι, που αποτελούν δωρεά συνοίκου, απλώς επιδιορθώθηκαν καθώς κάποιες από τις λάμπες τους ήσαν προβληματικές και υπήρχε κίνδυνος να καταρρεύσουν πάνω στα κεφάλια των πιστών. Οι πολυέλαιοι, για όποιον δυσπιστεί, βρίσκονται μέσα στον ναό, όπως ανέφεραν στο thebest.gr κάτοικοι των Δεμενίκων και η όλη ιστορία φαίνεται ότι αποτελεί απόρροια της εν πολλοίς αδικαιολόγητης – ή επί του παρόντος, ακατανόητης...- διένεξης του νέου ιερέα του ναού με ορισμένους πιστούς που συστηματικά εμπλέκονται στα της λειτουργίας του ναού.
Το πρωί της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κάλεσε στο γραφείο του τον νεοδιορισθέντα ιερέα και ξεδιάλυνε το... μυστήριο των τάχα «κλαπέντων» πολυελαίων που ουδέποτε εκλάπησαν!
Ο νεοδιορισθείς ιερέας – πιστοί της περιοχής των χαρακτηρίζουν «κόσμημα», άλλοι έχουν άλλη γνώμη...- θέλησε να επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες λάμπες οι οποίες αποτελούσαν... απειλή για την σωματική ακεραιότητα των πιστών. Και τις αφαίρεσε ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Οι άχρηστες λάμπες απομακρύνθηκαν και από τότε ξεκίνησε η φημολογία περί αφαίρεσης των πολυέλαιων. Φημολογία που ακρίτως φαίνεται ότι ασπάστηκαν αρκετοί από τους πιστούς και τους συνοίκους.
Ο Μητροπολίτης ζήτησε να αντικατασταθούν οι κατεστραμμένες λάμπες και να λήξει το θέμα, ωστόσο ο ιερέας φέρεται ειπών ότι το ταμείο της ενορίας είναι... μείον και κατά συνέπεια επί του παρόντος δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης, κάτι που μπορεί όμως να γίνει στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι η πρακτική της συντήρησης των πολυελαίων και της αφαίρεσης κάποιων από τις κατεστραμμένες λάμπες και τις παρεμφερείς υποδομές τους είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σ’ όλη την χώρα.
Αποτέλεσμα όλου του θορύβου που δημιουργήθηκε ήταν να σπιλωθεί ένας νέος ιερέας – νέος και από ηλικιακής πλευράς- και να γίνει πανελλήνιο ένα θέμα που δεν ήταν καν... θέμα και το οποίο προκάλεσε εντάσεις και λεκτικούς διαξιφισμούς μέσα και έξω από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στα Δεμένικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου