Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ "ΜΑΓΚΕΣ" ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΡΓΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ 'Η ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ !!!

Π. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ:ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


1 Της Ορνέλας Ζέφη

Αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο πατέρας Φίλιππος ο Αγιορείτης μιλά για τη «βλάσφημη» παράσταση «Corpus Christi»

Μια θεατρική παράσταση έχει καταφέρει να διχάσει τους πιστούς, την εκκλησία αλλά και τους πολιτικούς και να δημιουργήσει έντονα επεισόδια και διαμαρτυρίες.
Το Θέατρο «Χυτήριο» και η παράσταση «Corpus Christi», του Λαέρτη Βασιλείου, αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το Θέατρο την Πέμπτη το βράδυ, ανάμεσα στα ΜΑΤ και ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και θρησκευτικών οργανώσεων  που είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν, αφού θεωρούν την παράσταση βλάσφημη και προσβλητική προς την Θρησκεία.
Εμείς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πατέρα Φίλιππο τον Αγιορείτη, μοναχό του Αγίου Όρους, σας παρουσιάζουμε και την άποψη της εκκλησίας και των ανθρώπων της.

Δείτε τι δηλώνει αποκλειστικά στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο Πατέρας Φίλιππος:

«Νομίζω ότι η παράσταση αυτή είναι προσβολή όχι μόνο στο Ιερότατο πρόσωπο του Ιησού Χριστού που είναι ο δημιουργός του Σύμπαντος, αλλά και για εκατομμύρια Χριστιανούς οι οποίοι λατρεύουν το Ιερό αυτό πρόσωπο.

Επίσης πρέπει να πω ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία απαγορεύει να παίζονται σε θέατρα τα Ιερά πρόσωπα του Χριστού, της Παναγίας μας και των Αγίων. Έτσι λοιπόν η παράσταση αυτή, στην οποία παίζεται η κακή ιδέα ότι ο Χριστός ήταν ομοφυλόφιλος και ερωτοτροπούσε με τους Αποστόλους και ότι ο Ιούδας ήταν ένας υποψήφιος εραστής, είναι και ανιστόρητη και δεν λέει τίποτα ως τέχνη, αφού προσβάλλει τον Αρχηγό της Πίστης, τον αρχηγό εκατομμυρίων ανθρώπων.

Επίσης στη πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια που ζούμε την τραγικότητα της οικονομικής κρίσης και που χιλιάδες άνθρωποι αυτοκτονούν διότι δεν έχουν ελπίδα, το να υβρίσουμε την ελπίδα των ανθρώπων, των Χριστιανών, που είναι ο Ιησούς Χριστός, είναι οικτρό και τραγικό.

Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορεί να βοηθήσει κάποιον είναι η ελπίδα εις τον Θεό, εις τον  Ιησού Χριστό, την ίδια στιγμή αυτοί κατηγορούν και υβρίζουν το πρόσωπο αυτό, την ελπίδα τον ανθρώπων, με αυτό τον χυδαίο τρόπο.

Εν επιλόγο να πω ότι οι Άγιοι λένε ότι τα άκρα είναι των δαιμόνων. Από τη μία πλευρά, το ένα άκρο είναι να παίζεται το πρόσωπο του Χριστού με αυτόν τον τρόπο στο Θέατρο και από την άλλη πλευρά, το άλλο άκρο, είναι οι ύβρεις και οι βλαστήμιες που ακούγονται έξω από το Θέατρο αυτό. Και τα δύο είναι τα άκρα των δαιμόνων.

Υπάρχει η μέση και βασιλική οδός, να σεβόμαστε το Θείον, να σεβόμαστε αυτό που πιστεύει ο λαός, ο κάθε λαός, κάθε φυλής και εν προκειμένω αυτό που πιστεύουν οι Χριστιανοί ανά τον κόσμο.

Είναι πραγματικά ντροπή για την εποχή μας να υβρίζεται το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, που είναι κατά την πίστη μας ο δημιουργός του Σύμπαντος

ΠΗΓΗ:    http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10964:p-filippos-o-a&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου