Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ... ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ... ΗΡΩΪΔΑ !!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ... ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ) ΘΑΝΑΤΟ !!!


19χρονη «ξύπνησε» από το κώμα ενώ ετοιμάζονταν να αφαιρέσουν τα όργανά της!

18-10-2012 18:55:06




 Καρίνα Μελχιόρ από τη Δανία ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση χωρίς ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει ανάνηψη.

Μετά από τρεις ημέρες στην εντατική, οι γιατροί, αφού μίλησαν στην οικογένεια, την αποσυνέδεσαν από τα μηχανήματα και ετοιμάστηκαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες δωρεάς οργάνων, όταν η κοπέλα άνοιξε τα μάτια της και κούνησε τα πόδια της.

Μετά το αρχικό σοκ, μπόρεσαν να την επανασυνδέσουν γρήγορα και τελικά να ακολουθήσει η ανάνηψή της της επόμενες ημέρες, η οποία ακολουθήθηκε από προγράμματα αποκατάστασης. Οι γονείς της ωστόσο δεν το πήραν τόσο ελαφρά.

«Αυτοί οι κλέφτες με τα άσπρα τα παράτησαν πολύ γρήγορα επειδή χρειαζόντουσαν δωρητή», είπε στην Ekstra Bladet της Δανίας ο πατέρας της. Οπως λέει ο δικηγόρος τους που έκανε την αγωγή κατά του νοσοκομείου, «το ψυχικό τραύμα ήταν πολύ μεγάλο τόσο για την ίδια όσο και για τους γονείς, οι οποίοι είχαν πειστεί ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει και συμφώνησαν να δωρίσουν τα όργανά της».

Στην Δανία ετοιμάστηκε και ένα ντοκιμαντέρ με όσα πέρασε η Καρίνα, με τον τίτλο, «το κορίτσι που δεν πέθαινε», το οποίο αύξησε ακόμη περισσότερο την αρνητική τάση για δωρεές οργάνων.

Οπως σημειώνει ένας γιατρός στην ίδια εφημερίδα, το θέμα είναι ο τρόπος της επικοινωνίας μεταξύ γιατρών και οικείων. «Εάν είχαν γίνει διαφορετικές διατυπώσεις, οι γονείς δεν θα αισθάνονταν τόσο χειραγωγημένοι. ... Από ιατρικής άποψης δεν έγινε κάποιο λάθος. Η κοπέλα δεν είχε κηρυχθεί επίσημα εγκεφαλικά νεκρή. Στην πράξη, οι ίδιοι γιατροί την κράτησαν στη ζωή».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου