Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης Μέρκελ: Γενόσημα
14-10-2012 14:40:22

7

Τι κρύβεται πίσω από την επίσκεψη της Μέρκελ και αφετέρου τους κίνδυνους που κρύβει μια τέτοια  προοπτική, αν γίνει δεκτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό;

«Η Μέρκελ απαίτησε από τον Σαμαρά να περικόψει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια η Ratiopharm, η TEVA και οι άλλες πολυεθνικές των πάμφθηνων, ανώνυμων γενοσήμων», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΟ ΧΩΝΙ".

To ιστορικό έχει ως εξής:

Τον Ιούνιο του 2009, ο 74χρονος μεγιστάνας, Αδόλφος Μέρκλε αυτοκτονεί πέφτοντας στις ράγες τρένου.

Ο Μέρκλε αφήνει ορφανή μεταξύ άλλων και την Ratiopharm, την μεγαλύτερη εταιρεία γενοσήμων φαρμάκων της Γερμανίας.

Τότε εμφανίζεται η ισραηλινή εταιρεία γενοσήμων – μαμούθ TEVA και εκμεταλλευόμενη τον θάνατο του Μέρκλε, εξαγοράζει την γερμανική Ratiopharm.

Η TEVA είναι μια εταιρεία που παράγει ανώνυμα γενόσημα μακριά από τους ελέγχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό.

Είναι η πρωταγωνίστρια εταιρεία του σκανδάλου μεγατόνων που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ με τις σοβαρότατες παρενέργειες ανώνυμου γενόσημου φαρμάκου της, το οποίο αποσύρθηκε άρον-άρον από τις αρχές.

Πρόκειται για ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό που συνιστά «κακέκτυπο» του πρωτότυπου σκευάσματος και προκαλεί, από άγχος, αϋπνίες και πονοκεφάλους, μέχρι και διαρκείς τάσεις αυτοκτονίας!

Θυμίζουμε ότι στην γερμανική φαρμακοβιοχημανία Ratiopharm είχε αναφερθεί πριν λίγα 24ωρα και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος σε μια ερώτηση – καταπέλτη για τα φάρμακα - δολοφόνους που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναρωτιόταν τι ρόλο μπορεί να παίζει, στην πρωτοφανή επιμονή της Μέρκελ να περάσει τη ρύθμιση για τα φάρμακα-δολοφόνους, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Ratiopharm εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον ισραηλινό κολοσσό ανώνυμων γενοσήμων Teva.

Ο πραγματικός λοιπόν λόγος που η Μέρκελ πάτησε σε ελληνικά χώματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ» ήταν για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα γερμανικά – οικονομικά συμφέροντα.

Με τίμημα την Υγεία απαίτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να περικόψει τις ζωές των Ελλήνων για να βγάλουν εκατομμύρια ευρώ η Ratiopharm, η TEVA και οι άλλες πολυεθνικές των ανώνυμων γενοσήμων φαρμάκων.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου