Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

ΤΟΥ   ΝΙΚ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ


Σκυλί είναι ο άνθρωπος, που ζει πάνω στη γη λίγα χρόνια και κάποια ώρα ψοφάει παύοντας να υπάρχει; Επαναστατείτε μέσα σας; Αγανακτείτε; Εξοργίζεστε με την παραπάνω πρόταση; Αν ναι, μπράβο σας. Θερμά συγχαρητήρια, διότι αυτό είναι σημάδι ψυχικής υγείας.
Πράγματι, δεν είναι σκυλί ο άνθρωπος που ζει λίγα χρόνια πάνω στη γη και κάποια ώρα ψοφάει παύοντας να υπάρχει. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Ιησού Χριστού. Έχει ψυχή και σώμα και σκοπός του είναι να μοιάσει στο Χριστό, ώστε να ζει ευτυχισμένος κοντά Του και εδώ στη γη και αιώνια στον ουρανό.
Όταν πεθάνει η μεν ψυχή του πάει στον παράδεισο, όπου προγεύεται τα αγαθά της αιωνίου ζωής, το δε σώμα του ενταφιάζεται στο μνήμα περιμένοντας την ανάσταση των νεκρών που θα συμβεί κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Θεανθρώπου Κυρίου μας. Τότε τα σώματα θα αναστηθούν, θα ενωθούν με τις ψυχές και έτσι σώοι, ολόκληροι οι άνθρωποι θα ζήσουν αιώνια ευτυχισμένοι στη βασιλεία των Ουρανών.
Αυτά δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται δεν τα πιστεύουν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή μάλλον κάποιοι άκαρδοι Έλληνες, οι οποίοι υιοθέτησαν την πολιτική κηδεία για τους συγγενείς τους και δυστυχώς θεωρούν ότι έτσι τιμούν τους νεκρούς τους, ενώ στην πραγματικότητα φανερώνουν ότι τους βλέπουν σα σκυλιά και τίποτε περισσότερο. Οι ταλαίπωροι είναι άξιοι πολλών δακρύων.
Όσοι πιστοί, ας κλάψουμε για το κατάντημά τους και ας προσευχηθούμε θερμά στον Κύριο της ζωής και του θανάτου να τους φωτίσει να συνειδητοποιήσουν την ανοησία τους και να μετανοήσουν. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου