Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012



ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ 666

ΝΙΚ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
       
            Αυτό το ηρωικό και σωτήριο όχι το είπε ο μακαριστός γέροντας Παΐσιος, ο μακαριστός γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος και πολλοί άλλοι μακαριστοί και εκλεκτοί γέροντες. Το διαλάλησε και η διαρκής ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος του έτους 1997-1998 με την εγκύκλιο 2641 της 9ης Φεβρουαρίου 1998. Αναφέρουμε παρακάτω τα ονόματα των Επισκόπων που υπέγραψαν αυτή την ιστορική εγκύκλιο:
Ο Αθηνών Σεραφείμ, Πρόεδρος
Ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητος
Ο Πατρών Νικόδημος
Ο Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Ιερόθεος
Ο Λευκάδος και Ιθάκης Νικηφόρος
Ο Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ
Ο Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Θεόφιλος
Ο Σερρών και Νιγρίτης Μάξιμος
Ο Μηθύμνης Χρυσόστομος
Ο Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος
Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Χρυσόστομος
Ο Κίτρους και Κατερίνης  Αγαθόνικος
Ο Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος Νικηφόρος.
      Ακόμη αυτό το όχι το λένε και σήμερα πολλοί εκλεκτοί πατέρες, Αγιορείτες και μη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός και ο πατήρ Θεόδωρος  Ζήσης.
     
Όλοι αυτοί οι μακαριστοί και ζώντες εκλεκτοί πατέρες λένε όχι στο 666 διότι απλούστατα πρώτος είπε αυτό το όχι ο θεάνθρωπος Ιησούς στην Αποκάλυψη. Σημειώνουμε ευθύς αμέσως τέσσερες μικρές περικοπές από την Αποκάλυψη όπου ο Χριστός, ο Κύριός μας και ο Θεός μας, βροντοφωνάζει όχι στο 666:
1.«Και ήκουσα μεγάλης φωνής εκ του ναού λεγούσης τοις επτά αγγέλοις, υπάγετε και εκχέατε τάς επτά φιάλας του θυμού του Θεού εις την γήν.
Και απήλθεν ο πρώτος και εξέχεε την φιάλην αυτού εις την γήν και εγένετο έλκος κακόν και πονηρόν επί τους ανθρώπους τούς έχοντας το χάραγμα του θηρίου και τους προσκυνούντας τη εικόνι αυτού»(ιστ΄ 1-2).
 2. «Και άλλος άγγελος τρίτος ηκολούθησεν αυτοίς λεγων εν φωνή μεγάλη, ει τις προσκυνεί το θηρίον και την εικόνα αυτού, και λαμβάνει το χάραγμα επί του μετώπου αυτού ή επί την χείρα αυτού, και αυτός πίεται εκ του οίνου του θυμού του Θεού του κεκερασμένου ακράτου εν τω ποτηρίω της οργής αυτού, και βασανισθήσεται εν πυρί και θείω ενώπιον των αγίων αγγέλων και ενώπιον του αρνίου. Και ο καπνός του βασανισμού αυτών εις αιώνας αιώνων αναβαίνει, και ουκ έχουσιν ανάπαυσιν ημέρας και νυκτός οι προσκυνούντες το θηρίον και την εικόνα αυτού, και ει τις λαμβάνει το χάραγμα του ονόματους αυτού» (ιδ΄ 9-11).
3. «και είδον ως θάλασσαν υαλίνην μεμιγμένην πυρί, και τους νικώντας εκ του θηρίου και εκ της εικόνος αυτού και εκ του αριθμού του ονόματος αυτού εστώτας επί την θάλασσαν την υαλίνην, έχοντας τας κιθάρας του Θεού. Και άδουσι την ωδήν Μωυσέως του δούλου του Θεού και την ωδήν του αρνίου λέγοντες, μεγάλα και θαυμαστά τα έργα σου, Κύριε ο Θεός ο παντοκράτωρ, δίκαιαι και αληθιναί αι οδοί σου, ο βασιλεύς των εθνών» (ιε΄ 2-3).
  4. « Και είδον θρόνους, και εκάθισαν επ’ αυτούς, και κρίμα εδόθη αυτοίς, και τας ψυχάς των πεπελεκισμένων δια την μαρτυρίαν Ιησού και δια τον λόγον του Θεού, και οίτινες ου προσεκύνησαν το θηρίον ούτε την εικόνα αυτού, και ουκ έλαβον το χάραγμα επί το μέτωπον αυτών και επί την χείρα αυτών, και έζησαν και εβασίλευσαν μετά του Χριστού χίλια έτη» (κ΄4).
   Με απλά λόγια όσοι πάρουν το χάραγμα του αντιχρίστου θα χτυπηθούν στη παρούσα ζωή  με πληγή κακή και οδυνηρή, στην δε μέλλουσα ζωή θα βασανίζονται στην αιώνια κόλαση. Όσοι δε αντισταθούν και δεν πάρουν το χάραγμα του αντιχρίστου θα απολαύσουν τιμή και δόξα εις τους αιώνας των αιώνων.
Μακάρι όλοι μας, όταν θα έρθει εκείνη η κρίσιμη ώρα, που ο αντίχριστος με τις αντίχριστες δυνάμεις θα θελήσουν να μας σφραγίσουν  με τον αριθμό 666 στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι, να αντισταθούμε έως θανάτου, να αρνηθούμε να δεχθούμε το χάραγμα του αντιχρίστου έστω και αν μας κάνουν σκόνη με μαρτύρια και βασανιστήρια. Διότι παίρνοντας το 666 θα πάμε στην κόλαση, αν μείνουμε όμως πιστοί μέχρι θανάτου στον Ιησού Χριστό θα είμαστε αιώνια κοντά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου