Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ, "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ", ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ !!!

Άνθρωποι ζουν σαν ποντίκια μέσα κλουβιά στο Χονγκ Κονγκ! Ακολουθούν πέρα για πέρα αληθινές φωτογραφίες...

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΗΓΗ:   http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=&id=9229
Ανθρωποι ζουν σαν ποντικια μεσα κλουβια στο Χονγκ Κονγκ! Ακολουθουν περα για περα αληθινες φωτογραφιες...
Το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί περίπου επτά εκατομμύρια ανθρώπους και αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές στον κόσμο αλλά και μία από τις πλουσιότερες πόλεις, με πολυτελή διαμερίσματα και φουτουριστικά κτίρια αλλά και... με τις περισσότερες μπουτίκ «Louis Vuitton» από ό,τι το Παρίσι.

Οι
Ωστόσο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν στα περίφημα «Dog Cages», που δεν είναι τίποτα άλλο από μεταλλικά κλουβιά... σκύλων, οι διαστάσεις των οποίων δεν ξεπερνούν τα 1,80×0,60 μέτρα, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ή σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
 Οι
Μέχρι και 20 κλουβιά τοποθετούνται σε έναν μικρό ενιαίο χώρο, προσφέροντας διαμονή σε περίπου 30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών που μοιράζονται το κλουβί με τους γονείς τους.
 Οι
Οι «άνθρωποι των κλουβιών» -όπως είναι γνωστοί οι ένοικοι- είναι φτωχοί εργαζόμενοι αλλά και ηλικιωμένοι, ανύπαντρες μητέρες και ψυχικά ασθενείς που δεν μπορούν να αντέξουν τα υψηλά ενοίκια των διαμερισμάτων στο Χονγκ Κονγκ, καταλήγοντας στα... κλουβιά.
 Οι
Οι ιδιοκτήτες χρεώνουν περίπου 200 δολάρια το μήνα για κάθε κλουβί,  με τα «χαμηλότερα» να είναι πιο ακριβά, επειδή είναι μεγαλύτερα και μπορεί κάποιος να σταθεί σχεδόν όρθιος στο εσωτερικό τους. Παρόλα αυτά οι συνθήκες σε όλα τα κλουβιά είναι το ίδιο άθλιες, είτε βρίσκεται κάποιος στο «υπόγειο» είτε στο «ρετιρέ»!
Οι
Οι ένοικοι πρέπει να μοιράζονται τις τουαλέτες και τις εγκαταστάσεις πλυσίματος, που είναι, βέβαια, υποτυπώδεις, ενώ τα περισσότερα δωμάτια με τα κλουβιά δεν διαθέτουν καν κουζίνα για μαγείρεμα.
 Οι
«Όταν, όμως, η εναλλακτική λύση είναι η ζωή στο δρόμο, η διαμονή σε ένα από αυτά τα Dog Cages φαντάζει πολυτέλεια», αναφέρει ένας από τους εξαθλιωμένους ενοίκους, και δεν έχει άδικο!
 Οι

 Οι

Οι
Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου