Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ "ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ" ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ !!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ "ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ !!!

Αντιδράσεων συνέχεια για τον εμπαιγμό του Γέροντος Παϊσίου

gerontas paisios
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Πικραμένοι από τον εμπαιγμό του προσώπου του γέροντος Παισίου δηλώνουν ιεράρχες και μοναχοί της αγιορείτικης πολιτείας.

Η κακόβουλη προσπάθεια εμπαιγμού και εξευτελισμού του προσώπου του γέροντος Παισίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολλών αρχιερέων.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε ωστόσο πως δεν συμφωνεί με την δίωξη του 27χρονου που ανάρτησε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο facebook, επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί κανένας να ιδιοποιηθεί την πίστη».


Σεβασμό στην πίστη του άλλου ζήτησε με δηλώσεις του στη Romfea.gr για το θέμα ο Μητροπολίτης Πειραιώς.
«Σε μια κοινωνία οφείλουμε να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο και τα πιστεύματα του, τις αντιλήψεις που έχει περί της ζωής, περί του κόσμου και περί του Θεού» τόνισε.
«Ασφαλώς», είπε ο κ. Σεραφείμ, «να μην απομειώνουμε με υβρείς και συκοφαντίες,αυτό που ο άλλος σέβεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται η κριτική, ούτε εμποδίζει την κατοχυρωμένη ελευθερία της συνειδήσεως. Όμως πάντοτε πρέπει να πρυτανεύει η διάκριση και ο σεβασμός του συνανθρώπου, όπου εκείνος πιστεύει».

Και κατέληξε: «Ο βαθύς νηπτικός και πνευματικός λόγος του γέροντος Παΐσιου , αγγίζει τα μέτρα των μεγάλων αγίων πατέρων της Εκκλησίας».
Ο Μητροπολίτης Καστορίας σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως «δεν είναι υπερβολή να γράψει κανείς και να πει ότι αυτό που αναφέρεται στις μεγάλες ασκητικές μορφές της Εκκλησίας μας, ότι «την οικουμένην εστήριξαν ταις ευχαίς αυτών», συμβαίνει και για τη μορφή του Γέροντος Παϊσίου».

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γέροντος Παισίου είχε αναφέρει πως «πρόκειται για έναν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας και αυτό φαίνεται από τις χιλιάδες λαού που συρρέουν καθημερινά στην Ιερά Μονή του Προδρόμου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν τον τάφο του».

«Προσωπικά καταθέτω και τη δική μου μαρτυρία περί της Αγιότητός του και όταν ζούσε αλλά και μετά την οσιακή κοίμησή του, απολαμβάνοντας ζωντανή την παρουσία του πολλές φορές στη ζωή μου» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην ενέργεια του 27χρονου ο Μητροπολίτης Καστορίας τόνισε πως όσοι φτάνουν στο σημείο του εμπαιγμού του προσώπου του «τους αφήνουμε στα χέρια και στη δικαιοσύνη του Θεού».

«Αν ζούσε ο Γέροντας Παΐσιος, θα τους θεωρούσε ως τους μεγαλύτερους ευεργέτες του» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως είναι σύνηθες το φαινόμενο στην εποχή μας να εμπαίζονται οι Άγιοι αλλά και να βλασφημούνται το όνομα του Χριστού, της Παναγίας μας και του σώματος του Χριστού, που είναι η Αγία μας Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Γρεβενών ανέφερε πως «ακόμη κι αν κάποιος βλέπει με επιφύλαξη το βίο του Γέροντα Παϊσίου, δεν δικαιούται να παίζει με την πίστη του κάθε Χριστιανού, που στην ώρα της κρίσης που διανύουμε, στρέφεται στην Εκκλησία για να πάρει κουράγιο και δύναμη».

«Τον Γέροντα Παΐσιο έτυχε να τον συναντήσω σε μια επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος. Είδα ένα σεβάσμιο άνθρωπο, αφιερωμένο ψυχή τε και σώματι στο καθήκον της ιεροσύνης. Ένας άνθρωπος με αρετή και χαρακτήρα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί συγκλονίζομαι. Δεν είμαστε άξιοι να τον κρίνουμε. Να προσευχόμαστε η παρουσία στον θρόνο του Θεού να έχει λόγο και για εμάς. Να προσεύχεται για την κοινωνία και την πατρίδα μας που περνούν δύσκολες ώρες. Όσον αφορά αυτούς που τον εμπαίζουν στο διαδίκτυο, πρόκειται για γελοία πρόσωπα. Είναι φαιδρά πράγματα αυτά και δεν μπορώ να τα κρίνω. Μπορεί να πρόκειται για αρνητές της πίστης. Τους αγίους, τους ικανούς δεν μπορούμε να τους κρίνουμε».
Σήμερα, πάντως, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάσος Κουράκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τη σύλληψη του 27χρονου από την Εύβοια που είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, με παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», με τις κατηγορίες της «κακόβουλης βλασφημίας» και «καθύβρισης θρησκευμάτων».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται το ασυμβίβαστο αυτής της ενέργειας των διωκτικών αρχών με τις διεθνώς κατοχυρωμένες αρχές της ανεξιθρησκίας, ελεύθερης έκφρασης, σκέψης και συνείδησης των πολιτών.

Μάλιστα κάνουν λόγο για παρωχημένη και αναχρονιστική κατηγορία της «κακόβουλης βλασφημίας» και της «καθύβρισης θρησκευμάτων», αδικήματα των οποίων η νομοτυπική θεμελίωση παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη συνταγματικά και υπερνομοθετικά κατοχυρωμένα, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δικαιώματα της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας έκφρασης, σκέψης και συνείδησης.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται το γεγονός πως οι αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα της Χρυσής Αυγής και πως τέτοιου είδους αιτήματα «προάγουν την μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό».
Τέλος να συμπληρώσουμε ότι χθες ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα, πρόκειται για τον Γ.Λ. και κατάγεται από το Βόλο, ενώ τα τελευταία χρόνια μένει στα Ψαχνά Ευβοίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου