Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ... ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ !!!

Η βλάσφημη ταινία που ξεσήκωσε το Ισλάμ

Πριν μόλις μερικά χρόνια, σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν στη Δανία, παραλίγο να κοστίσουν τη ζωή στον Δανό σκιτσογράφο που τα εμπνεύστηκε και προκάλεσαν διαμαρτυρίες στη Δανία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το ίδιο συνέβη με την ταινία "Innocence of Muslims," η οποία προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. Δυστυχώς, όμως, αυτή την φορά οι αντιδράσεις ξεπέρασαν κάθε όριο και χάθηκαν τέσσερις ζωές.
Στη Λιβύη, στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Τρίπολη, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι από επίθεση αγανακτισμένων μουσουλμάνων, ένας εκ των οποίων ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη, Christopher Stevens. 
Η επίθεση στο προξενείο της Βεγγάζης έγινε με χειροβομβίδες, από ομάδα εκατοντάδων ισλαμιστών, που ανήκουν στο γκρουπ Ansar al Sharia.
Επίσης, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο παραβιάστηκε και χάος επικράτησε στην πόλη από τις διαμαρτυρίες περίπου 2.000 ατόμων. Οι διαμαρτυρίες είναι πολύ έντονες, καθώς η ταινία, η οποία έχει σκηνοθετηθεί από Αμερικανοεβραίο, ο οποίος ως τώρα ήταν μεσίτης, υποβιβάζει τον Μωάμεθ.
Πώς όμως μια ερασιτεχνική ταινία, κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου και να την δουν εξτρεμιστές μουσουλμάνοι μέχρι την Αίγυπτο και τη Λιβύη;
Η ταινία έχει προμοταριστεί παγκοσμίως από έναν πάστορα από τη Φλόριντα, με το όνομα Terry Jones, ο οποίος είναι γνωστός στην Αμερική για τις ακραίες του θέσεις απέναντι στο Ισλάμ. 
Άλλωστε παλαιότερές του ενέργειες, όπως η καύση του Κορανίου, είχαν προκαλέσει και πάλι αιματοβαμμένες αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο. Ο «ανόητος», όπως τον αποκαλεί μερίδα του αμερικανικού Τύπου, πάστορας, είχε τη φαεινή ιδέα να επινοήσει τη γιορτή “International Judge Muhammad Day”, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να γιορτάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου. Μαζί με την επέτειο, ο πάστορας προωθεί και αυτήν την ταινία.
Η ταινία παρουσιάζει τον προφήτη ως σεξομανή, με συνεχή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, που παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά, ως ομοφυλόφιλο και άλλα χαρακτηριστικά που τον εξευτελίζουν. Το σοκαριστικό είναι ότι το φιλμ δημιουργήθηκε με τη χορηγία 100 Αμερικανοεβραίων δωρητών, που έβγαλαν από την τσέπη τους 5 εκατομμύρια δολάρια για να το υποστηρίξουν, σύμφωνα με την Wall Street Journal, στην οποία μίλησε ο σκηνοθέτης.
Στην ίδια συνέντευξη ο σκηνοθέτης και δημιουργός της ταινίας, Sam Bacile, δήλωσε ότι το Ισλάμ «είναι καρκίνος». «Αυτή η ταινία είναι πολιτική και όχι θρησκευτική.Η Αμερική έχει χάσει πολύ χρήμα και χρόνο και ανθρώπους στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά παλεύουμε με τις ιδέες μας».
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο σκηνοθέτης κρύβεται, καθώς φοβάται για τη ζωή του, αλλά το Associated Press επικοινώνησε για συνέντευξη μαζί του, και μέσα από αυτά που είπε στη δημοσιογράφο δεν φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη, παρόλα όσα συνέβησαν. 
Ο ίδιος εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ταινίας του, αλλά είπε πως η ασφάλεια στα κτίρια των ΗΠΑ παγκοσμίως είναι πολύ φτωχή και διευκολύνει τις επιθέσεις.
Ένας από τους συντελεστές της ταινίας, ο Steve Klein, δήλωσε πως ο Bacile «τρέμει», καθώς φοβάται αντίποινα κατά της οικογένειάς του, στην Αίγυπτο. Ο Klein προειδοποίησε τον Bacile «ότι θα γίνει ο νέος Theo Van Gogh», εννοώντας το σκηνοθέτη και εγγονό του μεγάλου ζωγράφου, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2004, εξαιτίας μίας ταινίας που προσέβαλε το Ισλάμ. «Φτιάξαμε την ταινία, αναμένοντας αντιδράσεις» είπε ο Klein.
Αποσπάσματα της ταινίας που κυκλοφορούν έχουν ήδη μεταφραστεί στα αραβικά και επιβεβαιώνεται ότι η μετάφραση είναι σωστή. Η ταινία έχει προβληθεί στην Αμερική μόνο μία φορά, σε σχεδόν άδεια αίθουσα. Γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2011, με 59 ηθοποιούς και 45 τεχνικούς.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου