Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ !!! ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ;;;;;

Οι πολιτικοί αρχηγοί οριστικοποιούν το πακέτο μέτρων

Αγώνα δρόμου καλείται να τρέξει η κυβέρνηση, που θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ούτως... 
...ώστε να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» των δανειστών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης-«μαμούθ».
Κατά τη νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, που θα γίνει εντός της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις και να κλείσει τις εκκρεμότητες για το πακέτο μέτρων. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την Παρασκευή στη Ρώμη, όπου και θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, κ. Μάριο Μόντι.
«Αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις είναι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που ενδέχεται να αυξηθούν μέχρι και 2 χρόνια, δηλαδή στα 67 έτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάθε έτος παράτασης των ορίων ηλικίας θα επιφέρει δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ.
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν κλιμακωτές περικοπές στις συντάξεις που αρχίζουν από τα 600 ευρώ, ενώ αντί των απολύσεων στο δημόσιο, προκρίνονται οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει να πετύχει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια ως αντιστάθμισμα στο σκληρό πακέτο μέτρων. Στα πλαίσια αυτά, θα επισκεφθεί τον κ. Μόντι, με τον οποίο αναμένεται ότι θα συμφωνήσουν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την ενεργοποίηση της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Τα χρονοδιαγράμματα
Το νέο πακέτο μέτρων θα πρέπει να ανακοινωθεί εντός δεκαημέρου. Στη Βουλή αναμένεται ότι θα τεθεί προς ψήφιση είτε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου είτε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σύμφωνα με πηγές, να καταθέσει το πακέτο μέτρων με ένα ενιαίο άρθρο, ώστε να περιορίσει τις διαρροές, ενώ δεν αποκλείεται να εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Αντιδράσεις στο εσωτερικό
Τα επώδυνα μέτρα προκαλούν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία, ότι το πακέτο μέτρων θα περάσει, καθώς ουδείς δεν θα ήθελε να προκαλέσει τριγμούς στην κυβερνητική συνοχή.
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου