Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ... ΞΕΒΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ... ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ !!!

Και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Δεν κατέληξαν στα μέτρα - Κόκκινες γραμμές από Κουβέλη-Βενιζέλο για εργασιακά και απολύσεις στο Δημόσιο

Ολοκληρώθηκε μετά από δύομιση περίπου ώρες η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που απαρτίζουν την κυβέρνηση και όπως φάνηκε δεν κατέληξαν ακόμα στην... 
...τελική μορφή του πακέτου των μέτρων των 11,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει και νέα σύσκεψη από την επόμενη εβδομάδα.
Πρώτος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κουβέλης, που δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και πως ο ίδιος εμμένει στα όσα έχει διατυπώσει για το θέμα των μέτρων η ΔΗΜΑΡ.
«Πρέπει να αντιληφθεί η τρόικα και οι Ευρωπαίοι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια διαλυμένη κοινωνία» τόνισε στη συνέχεια απευθυνόμενος προς την τρόικα.
Ως προς τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι δεν μπορούν, τα όσα φέρεται να ζητά η τρόικα, «να εφαρμοστούν περαιτέρω στα ήδη αποσαρθρωμένα εργασιακά δικαιώματα» ενώ τέλος, για τις απολύσεις στο δημόσιο που επίσης φέρεται να ζητά η τρόικα, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι για το θέμα της μείωσης του δημόσιου τομέα θα πρέπει να γίνουν αξιολογήσεις των φορέων, αλλά και ότι οι συνταξιοδοτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι υπερδιπλάσιες από τον αριθμό που έχει ζητηθεί να μειωθούν.
Τα θέματα αγκάθια
- Απολύσεις στο Δημόσιο (εδώ υπάρχει ακόμα και η απειλή παραίτησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη)
- 6ήμερη εργασία και ελεύθερο όριο απολύσεων
- Μείωση στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης
- Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
«Υπήρξε πρόοδος, ακόμη είναι νωρίς να πούμε κάτι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη νέα τρίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, για να βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών για το πακέτο των μέτρων των 11,9 δισ. ευρώ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ματίας Μορς, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική» και ότι «υπήρξε πρόοδος», ενώ ο Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) μίλησε για «καλή συνάντηση».
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν σήμερα πιο διαλλακτικοί, και με διάθεση να ακούσουν και τις απόψεις της ελληνικής πλευράς. 
Όμως, παραμένουν τα τέσσερα «αγκάθια», οι περικοπές δαπανών σε Άμυνα, Υγεία, ΟΤΑ, καθώς και η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Για αυτά τα θέματα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να ακούσουν και τις απόψεις των αρμόδιων υπουργών.
Σημειώνεται, επίσης, ότι στο Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής, στη Λευκωσία, το κύριο αντικείμενο να είναι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία, και δεν θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων από τον κ. Στουρνάρα. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η Ελλάδα θα αποτελέσει το κυρίως θέμα στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, αύριο το μεσημέρι στις 3 μ.μ. ο υπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσχοβισί.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών είχε αποκαλύψει οτι η εκταμίευση της δόσης μαμούθ των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα γίνει τον Νοέμβριο.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου