Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πολυτεκνική παρέμβαση Πατρών & περιχώρων

από το Γραφείο Τύπου
Το Σάββατο 29/9/2012,πραγματοποιήθηκε η 3η καταστατική Γενική Συνέλευση της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων.
Παρόλο που ζητήθηκε η συνέλευση να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, ώστε να προσκληθούν φορείς και Μ.Μ.Ε. για να αναδειχθούν τα αιτήματα των πολυτέκνων, δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ.

με πρόσχημα ότι πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν και στα όρια του Δήμου Ερυμάνθου. Έτσι η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του νέου Δημαρχείου στη Χαλανδρίτσα με πολύ μικρή συμμετοχή.


Όμως σήμερα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες και στους άλλους Δήμους. Χρόνια τώρα τα Δ.Σ. του συλλόγου, παρόλο που προβλεπόταν από το καταστατικό, λειτουργούσαν αντικαταστατικά και δεν πραγματοποιούσαν όλες τις Γενικές Συνελεύσεις.

Θεωρούμε θετικό για την οργάνωση, ότι κάποια μέλη επιβάλαμε την εφαρμογή του καταστατικού και τη διοργάνωση, των τεσσάρων συνελεύσεων ανά έτος όπως προβλέπεται. Τόσα χρόνια αδιαφορία!!

Με λύπη διαπιστώσαμε, οι λιγοστοί που παρευρεθήκαμε στην συνέλευση, την ανυπαρξία και την έλλειψη διάθεσης του Δ.Σ. της οργάνωσης, για ουσιαστικό αγώνα και παρεμβάσεις σε ζητήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Σήμερα που καταργούνται και οι πενιχρές κατακτήσεις των πολυτέκνων.

Σήμερα που βάλλονται οι πολυμελείς οικογένειες από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των Μνημονιακών Κυβερνήσεων.

Σήμερα που απαιτείται ουσιαστική φωνή και παρέμβαση, δυστυχώς, το Δ.Σ. της Πολυτεκνικής Οργάνωσης είναι κατώτερο των περιστάσεων.

Θυμίζει τα λόγια του ποιητή «Άβουλοι και Μοιραίοι αντάμα, προσμένουν κάποιο Θαύμα».

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν από το Δ.Σ.

Οφείλουμε όμως να σταθούμε και να καταγγείλουμε την ενέργεια του προέδρου κα μελών του Δ.Σ. της Οργάνωσης, που διαφώνησαν και αρνήθηκαν να εκδοθεί ψήφισμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και να μην επιδοθεί υπόμνημα σε βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Να μην υπάρξουν αγωνιστικές δράσεις τις επόμενες μέρες στην Πάτρα και την Αχαΐα.

Να μην τεθούν τα θέματα σε ψηφοφορία στη Γεν. Συνέλευση αλλά να αποχωρήσουν από την αίθουσα μαζί με τα πρακτικά, ώστε να μην παρθεί καμία απόφαση.

Είναι λυπηρό τέτοιες συμπεριφορές αυτή τη χρονική στιγμή καθώς και το γεγονός ότι διακατέχει την Πολυτεκνική Οργάνωση το σύνδρομο «ΝΤΑΧΑΟΥ».

Είναι θλιβερό άνθρωποι που εκπροσωπούν τους πολύτεκνους, να εκφράζουν την άποψη ότι τα μέτρα, πριν ψηφιστούν καν, θα περάσουν και είναι μάταιος ο αγώνας. Λίγο έλλειψε να μας ζητήσουν να στείλουμε ευχαριστήρια επιστολή στον εξοχότατο πρωθυπουργό για τα μέτρα που παίρνουν σε βάρος μας.

Είναι λυπηρό, άνθρωποι που θα έπρεπε να συντονίζουν το πολυτεκνικό κίνημα εναντία στα μέτρα, να αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους των κυβερνητικών επιλογών.

Όποιοι δεν μπορούν να εναντιωθούν σε αυτές τις πολιτικές

Όποιοι δεν θέλουν να διαταράξουν τις καλές δημόσιες σχέσεις με πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας

Όποιοι δεν έχουν την ψυχική δύναμη και διάθεση να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των πολυτέκνων, οφείλουν άμεσα να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους από το Δ.Σ. της Οργάνωσης.

Είναι η μοναδική και ουσιαστική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στις Πολύτεκνες Οικογένειες.

Ως πολύτεκνοι, απλά μέλη, θα προσπαθήσουμε μαζί με άλλους φορείς και πολύτεκνους της περιοχής μας, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα μέτρα της Κοινωνικής Εξαθλίωσης και της Εθνικής Γενοκτονίας που βιώνουμε σαν Έλληνες.

Οι σφραγιδοφύλακες ας κρατήσουν τις καρέκλες τους, την απαξίωση των μελών μας και την αδιαφορία της κοινωνίας.

Τέλος θα θέλαμε δημόσια να ζητήσουμε συγνώμη από την υπάλληλο της οργάνωσης που παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου προς το πρόσωπό της. Δυστυχώς ξεχνά ότι και αυτός είναι υπάλληλος. Θα του άρεσε άραγε μια τέτοια αντιμετώπιση δημόσια από τον αντίστοιχο προϊστάμενο του;


Οι υπογράφοντες

Αβραμόπουλος Βασίλειος Νικολόπουλος Αθανάσιος
Λεχουρίτης Αντώνιος Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος Γκόβας Ανδρέας
Σταθοπούλου Ελένη Ζαχαρόπουλος Νίκος
Μπαϊρακτάρη Τούλα Αλεξόπουλος Ανδρέας
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος
Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος

ΠΗΓΗ:    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8593.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου