Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Η "καλύτερη" τελετή λήξης όλων των εποχών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Στην τελετή λήξης δεν παρευρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ που έστειλε ως εκπρόσωπό της βασιλικής οικογένειας τον εγγονό της γιατί η υπηρέτρια είχε ρεπό και δεν μπορούσε να πάει.
Η τελετή λήξης ήταν ένα μεγάλο πάρτι από αυτά που ψάχνεις τρόπο να φύγεις γιατί βαριέσαι του θανατά.
Οι Βρετανοί εμφάνισαν στο Ολυμπιακό Στάδιο τα μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας τους που -τελευταία- πάει κατά διαόλου, γιατί το παγκόσμιο κοινό δεν τσιμπάει πια και προτιμάει να ακούει την εθνική του μουσική υποκουλτούρα.
Επειδή οι σημερινοί Βρετανοί καλλιτέχνες είναι στα αζήτητα και δεν ακούγονται με τίποτα, οι διοργανωτές παρουσίασαν πολλούς ποπ και ροκ σταρ της δεκαετίας του ’60, του ΄70 και του ’80 που ήταν εντελώς γελοίοι γιατί η ποπ είναι -και πάντα θα είναι- μουσική από νέους για νέους και όχι από ζάπλουτους ρυτιδιασμένους γέρους για γέρους κάθε ηλικίας.
Την παράσταση έκλεψαν ο Τζον Λένον και ο Φρέντι Μέρκιουρι που τραγούδησαν από το υπερπέραν -αν και κανείς δεν τους ρώτησε αν θέλουν να συμμετάσχουν-, υπενθυμίζοντας στους γηραλέους σταρ πως κι αυτοί είναι νεκροί αλλά δεν το ξέρουν.
Οι πιο καλές ζωντανές -με πλέι μπακ- εμφανίσεις της βραδιάς ήταν από τις Spice Girls και τους Take That που ήταν δυο τεχνητά συγκροτήματα, αφού απαρτίζονταν από χαριτωμένα χαζοχαρούμενα κορίτσια και αγόρια χωρίς ταλέντο που μοναδικό στόχο είχαν να κουνήσουν τον κ@@ο τους για να πιάσουν την καλή αλλά, αν το καλοσκεφτείς, οι Spice Girls ήταν πιο τίμιες από τους Rolling Stones γιατί δεν πούλησαν ποτέ αμφισβήτηση και επανάσταση αλλά τραγούδησαν τις σαχλαμάρες τους χωρίς φανφάρες, δεν προσποιήθηκαν ποτέ κάτι που δεν ήταν και κάποια στιγμή διαλύθηκαν, ενώ όλοι αυτοί οι ροκάδες -που ήθελαν και καλά να αλλάξουν τον κόσμο και ήταν όλο μαγκιά και ντεμέκ πρόκληση- κατάντησαν ακίνδυνοι δισεκατομμυριούχοι που ζουν σε βιλάρες, έχουν ιδιωτικά αεροπλάνα και βραβεύονται από τη βασίλισσα, αποδεικνύοντας πως η ροκ μουσική ήταν τελικά μια συμβιβασμένη και συντηρητική μουσική για την εκτόνωση των σκλάβων που έχουν πάει 60 χρονών, είναι κοιλαράδες, έχουν κοτσίδα και καράφλα μαζί, και συνεχίζουν να ακούν ακόμα τις ίδιες μαλ@@$$ς που άκουγαν όταν ήταν 18 χρονών, ενώ, παράλληλα, έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι και αριστεροί επαναστάτες που θα ανατρέψουν το σύστημα, χωρίς να αντιλαμβάνονται πως δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα κοριτσάκια που ακούνε Βίσση όλη μέρα εκτός από το ότι τα κοριτσάκια που ακούνε Βίσση είναι μάλλον πιο συνειδητοποιημένα. (Όλο αυτό ήταν μια πρόταση. Μπράβο μου.)
Κορυφαία στιγμή της τελετής λήξης ήταν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ελλάδας, που -μετά από όλα αυτές τις μαραμένες ποπ επιτυχίες του παρελθόντος- έμοιαζε σαν μουσικό αριστούργημα και χάρισε κάποιες στιγμές ανακούφισης στους θεατές.
Πρωταγωνιστής της τελετής λήξης ήταν η βρετανική σημαία και -επειδή όπου βλέπεις πολλή σημαία κάτι δεν πάει καλά- είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Βρετανοί ετοιμάζονται για εμφύλιο. Ή για χρεοκοπία.
Οι Βρετανοί εμφάνισαν στην τελετή λήξης όλα τα βαριά τους ονόματα, αν και αίσθηση προκάλεσε η ακύρωση την τελευταία στιγμή της πολυαναμενόμενης εμφάνισης του τέρατος του Λοχ Νες που ξεχάστηκε, όμως, όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Ζακ Ρογκ.
Το ραντεβού για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι στο Ρίο ντε Τζανέιρο επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν σαπίσει και μυρίζουν πολύ άσχημα, οπότε χρειάζονται την ανανέωση που θα τους προσφέρουν τα σφιχτά και τουρλωτά κ@@@μέρια που διαθέτουν οι Βραζιλιάνες.
Πηγή: pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου