Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΑΥΛΟΣ: «ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΜΑΣΟΝΟΙ……»

E-mail Εκτύπωση PDF
alt Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας
όπου τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Νικολάου Παπαδόπουλου, ενός νέου ανθρώπου μόλις 29 ετών, όπου έχασε τη ζωή του από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης μας τέλεσε και την Εξόδιο Ακολουθία του αγαπητού σε όλους μας Νικολάου, στον ίδιο Ιερό Ναό, όπως πάντα τιμής ένεκεν, και έδωσε παραμυθία με την παρουσία του και τα λόγια του, στους οικείους του.

Κατά τα κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, στην αρχή διάβασε την Εγκύκλιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την Αιμοδοσία που διοργανώνεται την Κυριακή, σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας στις 9 Σεπτεμβρίου, προς ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της τοπικής μας Μητροπόλεως και τη σχολίασε δεόντως.
Στη συνέχεια ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή ΙΒ΄ Ματθαίου, τονίζοντας ότι ο νέος που ρώτησε τον Κύριο, δεν ήταν ούτε φτωχός, ούτε άρρωστος, ούτε αμόρφωτος κτλ και απευθύνθηκε στην πηγή της ζωής και της αλήθειας, στο οξυγόνο μας, στον νοητό ήλιο μας, στο φως μας, στον Σωτήρα μας, τον αυθεντικό Διδάσκαλό μας, τον Χριστό μας και γι’ αυτό έλαβε κατάλληλη και σωστή απάντηση.

Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας περιέγραψε την τραγική καθημερινότητα του μέσου απλού Έλληνα και πόσο διαφορετικά θα ήταν αν οι ισχυροί και οι κυβερνώντες τόσο της Ελλάδας, όσο και οι Ευρωπαίοι Ηγέτες και οι Επικεφαλείς του ΔΝΤ έκαναν το ίδιο, ρωτούσαν τον Κύριο αλλά κυρίως εφάρμοζαν αυτά που λέει ο Χριστός μας, πόσο διαφορετικά, πιο φιλάνθρωπα και βιώσιμα θα ήταν τα πράγματα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, να μη μπορεί να συντηρηθεί ο κόσμος, ούτε να βρουν δουλειά οι νέοι μας, ούτε να παίρνουν τα φάρμακά τους οι ηλικιωμένοι με τις πενιχρές συντάξεις και συνεχώς να ζητούν βοήθεια από τον ίδιο και τους Ιερείς μας, οι οποίοι επίσης έχουν υποστεί όλα αυτά!

Αλλά αναρωτήθηκε : «Πως να προστατευτούν τα συμφέροντα της Ελλάδος, όταν δυστυχώς μας κυβερνούν τέκτονες, μασόνοι, ηγέτες που υπηρετούν τον Μαμμωνά και δεν συμβουλεύονται τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό γιατί δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο;» Συνέχισε « Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί θέλω να πολιτικολογώ αλλά γιατί θέλω να μιλάω ρεαλιστικά για την αλήθεια», ανέφερε ο Ποιμενάρχης μας.

Εμείς όμως να μη σταματάμε να ελπίζουμε στο Χριστό μας, όπου και συντηρεί και τρέφει τα σύμπαντα και κάθε έναν που Τον επικαλείται με πίστη, αρκεί να τηρούμε τις εντολές Του και να αγαπάμε τις εικόνες Του, τους συνανθρώπους μας.
Μετά την Θεία Μετάληψη, την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος μοίρασε το αντίδωρο σε όλους τους Εκκλησιαζομένους, λαμβάνοντας όλοι την ευχή του.

ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9353:glufadas-paulos&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου