Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ;;;;

Η Μέρκελ «καθίζει» στο εδώλιο την Ελλάδα

Ζητάει εκχώρηση κυριαρχίας με αντάλλαγμα τα μέτρα ανάπτυξης. Η στάση της Ελλάδας αναφορικά με τους όρους του Μνημονίου... έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη Γερμανίδα καγκελάριο η οποία απειλεί θεούς και δαίμονες σε περίπτωση μη τήρησής τους.

Η σιδηρά κυρία της ζώνης του ευρώ, δεν διστάζει να «καθίσει» ακόμα και στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη χώρα μας, στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς τα κόμματα να ακολουθήσουν μνημονιακή πολιτική αλλά και να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο, τόνισε, κάνοντας σαφές το γεγονός ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες» η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην ίδια ομιλία της, αντιτάχθηκε, εκ νέου, του ευρωομολόγου και απέρριψε για μια ακόμη φορά τη θέσπισή του.

Ωστόσο, άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Μια ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην Ε.Ε..

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι πρέπει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου