Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ;;;;

Από σήμερα δωρεάν φάρμακα για καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία

«Ανάσα» από σήμερα για τους καρκινοπαθείς, που θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τα φάρμακα τους από τα νοσοκομεία.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, που δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι ο υπουργός Υγείας τον διαβεβαίωσε πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βαρνάβας, ο υπουργός Υγείας. Χ. Κίττας τον ενημέρωσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, πως πέτυχε συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων για καρκινοπαθείς.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, η τροφοδοσία των νοσοκομείων θα γίνει κανονικά από σήμερα και οι ασθενείς θα μπορούν να βρίσκουν τα φάρμακα τους.

Η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Τους τελευταίους μήνες πολλοί βαριά πάσχοντες δεν κατόρθωναν να βρούνε τα φάρμακά τους στα νοσοκομεία, δεδομένου ότι είχε απαγορευτεί στα ιδιωτικά φαρμακεία της γειτονιάς να τα διαθέτουν.

Όμως ελάχιστοι είναι τελικά αυτοί που γνωρίζουν ότι για την έλλειψη των ακριβών φαρμάκων για τον καρκίνο δεν ευθύνονται οι φαρμακοποιοί.
Τα ιδιωτικά φαρμακεία εδώ και καιρό δεν πωλούν ακριβά φάρμακα τα οποία διατίθενται μόνο από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου