Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ... ΑΔΙΕΞΟΔΟ !!!

Κίνδυνο αξιεξόδου διαπιστώνει ο Βενιζέλος

Την εκτίμηση ότι «αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση» και ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας....
παράλληλα ότι «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ακυβερνησία στέλνει μηνύματα αστάθειας και στο εσωτερικό και διεθνώς και πως με αυτήν την κατάσταση πολιτικής αβεβαιότητας, «η οικονομία σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτοακυρώνεται».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των φαρμάκων των καρκινοπαθών και στη συνέχεια της ΔΕΗ και του τουρισμού, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα.

Ειδικότερα, για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, μίλησε για «απαράδεκτη και αδιανόητη» προσπάθεια «πολιτικής εκμετάλλευσης» του πόνου των συνανθρώπων μας, από το ΣΥΡΙΖΑ «που ποτέ δεν στήριξε τις αλλαγές στο χώρο της υγείας, αντίθετα προσπάθησε με κάθε τρόπο και πολιτικά και κοινοβουλευτικά να υπονομεύσει τον ΕΟΠΥΥ».

«Κοινός παρανομαστής όλων αυτών των φαινομένων είναι να πούμε την αλήθεια και να την αναγνωρίσουμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με ένα «σκηνικό πόλωσης» που, όπως είπε, «βλέπουμε να δημιουργείται» και που «αντιβαίνει στην πραγματικότητα».

Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, αντιπαραβάλλοντας την αναγκαιότητα για συνεργασίας και τονίζοντας ότι «απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

«Κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο. Υπάρχει μια επείγουσα εθνική ανάγκη να σπάσει η εντύπωση ενός δήθεν δικομματισμού και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ», σημείωσε, εξηγώντας ότι αυτό είναι απαραίτητο όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει να αναλάβει κυβερνητικούς θώκους, αλλά «επειδή είμαστε στο μέσον του πολιτικού φάσματος και μπορούμε να εγγυηθούμε προοδευτικό και κεντροαριστερό πρόσημο».

Επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στο μήνυμα της προηγούμενης κάλπης ότι ο λαός «θέλει την Ελλάδα, πάντα σταθερά μέσα στο ευρώ» και πως «ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι έτοιμοι να φλερτάρουν με την επικίνδυνη ιδέα της εξόδου από το ευρώ».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες «κρίνεται η μοίρα και η φυσιογνωμία του τόπου» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Είπε ακόμη ότι, καθώς παράλληλα εξελίσσεται και το εγχείρημα της ανασύστασης του Κινήματος, «είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά», για να συμπληρώσει ότι «όμως όλοι μας υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος και η πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε των θετικών όψεων της δανειακής σύμβασης και πρόσθεσε: «Κάποιοι παίζουν το επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, της ανατροπής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Εύχομαι κανείς να μην αμφισβητήσει τις θετικές όψεις της δανειακής σύμβασης».

Αναφερθείς στην πρόταση έξι σημείων για την αναθεώρηση δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από τη δημοσιοποίηση των σημείων για τα οποία έδωσε τη μάχη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, την ώρα που, όπως είπε, άλλοι υπονόμευαν την εθνική προσπάθεια και μείωναν την αξιοπιστία της χώρας.

«Νιώθω εθνική ντροπή όταν ακούω να μιλάνε για τα πρόσωπα ή τα κόμματα που ανέλαβαν δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα», είπε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει ότι η τρόικα είναι οι θεσμικοί εταίροι μας.

«Μας πίεζαν ζητώντας υπογραφές όλων των πολιτικών κομμάτων και θα ήθελα να δω το πρόσωπο των επικεφαλής των κομμάτων που εξυπνακίζουν, κάνοντας το τζάμπα μάγκα, τι θα έκαναν αν τους έλεγαν ότι η δική τους υπογραφή ήταν αναγκαία για την επόμενη δόση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου