Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

π. ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - π. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ



ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======
Γράφει ο γνωστός ευσεβής γιατρός κ. Λυκούργος Νάνης πνευματικό ανάστημα του οσίας βιοτής μακαριστού επισκόπου Λαρίσης Θεολόγου:
“Η κατάσταση με τις πρακτικές που ακολουθούν πολλοί οικουμενιστές εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι πολλών τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Δεν ορρωδούν προ ουδενός!
Μήτε Θεό φοβούνται μήτε υπολογίζουν τις κατά πάντα δικαιολογημένες αντιδράσεις του ορθοδόξου πληρώματος.

Άλλοι συμμετέχουν στα καραγκιοζιλίκια της Ασσίζης, άλλοι δωρίζουν κοράνια αφού πρώτα τα αποκαλέσουν άγια σε ιθύνοντες μουσουλμάνους και άγια δισκοπότηρα σε ουνίτες ψευδεπισκόπους, άλλοι μεταδίδουν τα άχραντα μυστήρια σε Ρωμαιοκαθολικούς, άλλοι υπογράφουν επαίσχυντες συμφωνίες που νοθεύουν το ορθόδοξο ήθος, άλλοι ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ την Ορθοδοξία χρίοντες ετεροδόξους και χριόμενοι υπ’ αυτών όπως ο κατασκανδαλίσας μυριάδες ορθοδόξων ψυχών μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος!

Τέτοια εξαχρείωση!
Τόση περιφρόνηση των ιερών κανόνων αλλά και της ευαισθησίας του πιστού λαού!
Δυστυχώς έτσι όπως πάνε τα πράγματα είναι ορατός ο κίνδυνος νέου σχίσματος για το οποίο κατά κύριο λόγο υπεύθυνοι τυγχάνουν οι οικουμενιστές που προδίδουν το ορθόδοξο δόγμα και ήθος!”

Περιττόν να τονίσω ότι συμφωνώ απολύτως με τον κ. Νάνη αναφορικά με την προκλητικά απαράδεκτη στάση των Οικουμενιστών.
Είναι κυριολεκτικά αποκαρδιωτική η στάση τους και αργά ή γρήγορα πρέπει να αντιμετωπίσουν την εκκλησιαστική δικαιοσύνη για τις συνεχείς παραβιάσεις των Ιερών Κανόνων που μετέρχονται, αλλά προπαντός με την υπογραφή προδοτικών για την Ορθοδοξία συμφωνιών που συνομολογούν και για την διατύπωση αιρετικών δοξασιών που διατυπώνουν.

Προσοχή όμως να μη γίνουμε - έστω και ανεπιγνώστως - αρωγοί σε σχισματικές τάσεις.
Ορθή η διάγνωση του κ. Νάνη ότι ο κίνδυνος των σχισμάτων είναι ορατός, αλλά είναι λάθος να λέμε ότι αν δημιουργηθεί σχίσμα κατά κύριο λόγο την ευθύνη θα την έχουν οι Οικουμενιστές.

Η ορθή στάση είναι να λέμε: Οι Οικουμενιστές έχουν όχι απλά πρώτιστα αλλά 100% την ευθύνη επειδή εξωθούν τους σχισματικούς στη λανθασμένη πορεία, αλλά και οι σχισματικοί με τη σειρά τους έχουν 100% την ευθύνη για την αντιεκκλησιαστική και αντορθόδοξη αντίδραση τους στις αβαρίες των Οικουμενιστών που τους οδηγεί ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας.

Μην ξεχνούμε πότε τη “βασιλική οδό” που μας κληροδότησε με τη βασισμένη στους Αγίους Πατέρες διδασκαλία του ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος ότι ο αγώνας μας δεν είναι μόνον εναντίον του Συγκρητισμού αλλά και εναντίον όσων αντιδρούν στον Συγκρητισμό και προχωρούν σε σχίσμα.

Οπαδός της κακόδοξης “Βαπτισματικής θεολογίας” δεν είναι μόνον ο Αγιος Περγάμου και οι ομόφρονές του, αλλά - έστω και ανεπιγνώστως - όλοι οι σχισματικοί Παλαιοημερολογίτες που θεωρούν τα μυστήρια της Εκκλησίας άκυρα και ιδρύουν τη δική τους “Ορθόδοξη” (γράφε κακοδόξατη) “Εκκλησία”.
Μία είναι η Εκκλησία. Ούτε εξ αριστερών ούτε εκ δεξιών διαιρείται ή πολλαπλασιάζεται.


ΠΗΓΗ: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4065.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου