Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!! ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!!

Πίσω απο κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι 20 απελπισμένοι που το σκέφτονται! -"Επιδημία" οι αυτοκτονίες και οι ψυχικές ασθένειες λόγω της κρίσης!

Πίσω απο κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι 20 απελπισμένοι που το σκέφτονται! -"Επιδημία" οι αυτοκτονίες και οι ψυχικές ασθένειες λόγω της κρίσης! Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της Financial Post
Στην ηλεκτρονική έκδοση της Financial Post, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ ανταποκρίτριας του Reuters, γίνεται λόγος για τις αυτοκτονίες και τις ψυχικές ασθένειες στην Ελλάδα. «Πίσω από κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι είκοσι απελπισμένοι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους» ξεκινάει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Πίσω από αυτές τις αυτοκτονίες οι ειδικοί λένε ότι κρύβονται χιλιάδες περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών όπως κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, αλκοολισμός που μπορεί να μην αναφέρονται στις ειδήσεις, αλλά προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα», συνεχίζει αμέσως μετά.
Ο David Stuckler, ο οποίος είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge αναφέρει πως «η λιτότητα μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε επιδημία». Σημειώνεται, πως ο Stuckler έχει μελετήσει τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των Ευρωπαίων. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η απώλεια της εργασίας και η μακρόχρονη ανεργία μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα που δύσκολα αναστρέφονται, ιδιαίτερα όταν οι ασθενείς δεν ακολουθούν τη σωστή θεραπεία.
Επισημαίνεται πως «εκείνοι που έχουν δουλειά, έχουν χτυπηθεί με πάγωμα ή περικοπή των μισθών και φοβούνται πως θα είναι οι επόμενοι που θα απολυθούν. Οι ερευνητές βρήκαν πως το αίσθημα της βαθιάς ανασφάλειας, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα ψυχολογικά τραύματα από οτιδήποτε άλλο.».
Εάν η οικονομική κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, το δημοσίευμα κάνει λόγο για περαιτέρω αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά και των ψυχικών ασθενειών.
ΠΗΓΗ:    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/129773

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου