Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ" !!!!

Επιστολή Μάνου-Τζήμερου σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για μετεκλογική συνεργασία

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται 14+4 σημεία, τα οποία θέτουν το πλαίσιο των θέσεων του συνασπισμού των κομμάτων Δημιουργία ξανά!-Δράση-ΦΙΣ.....

οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας μετεκλογικής συνεργασίας.

Οι επικεφαλής της «Δημιουργίας ξανά!» και της «Δράσης» Θ. Τζήμερος και Στ. Μάνος συνυπέγραψαν επιστολή 18 σημείων, την οποία απέστειλαν προς τους πολιτικούς αρχηγούς Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, με τα κόμματα των οποίων θεωρούν ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου.

Οι 14 θέσεις αφορούν άμεσα εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις, όπως ένας σταθερός φορολογικός νόμος, το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, η ισχύς της υπεύθυνης δήλωσης του πολίτη για την έναρξη επαγγέλματος, το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, ο ετήσιος οικονομικός έλεγχος των κομμάτων από ορκωτούς λογιστές, η επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Τα υπόλοιπα τέσσερα σημεία τίθενται σε δημόσιο διάλογο και αφορούν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όσων θήτευσαν στα προεδρεία συνδικαλιστικών φορέων, την παροχή ασυλίας σε όσους αποκαλύπτουν χρηματισμό δημοσίων λειτουργών, τη συζήτηση για την άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση του θεσμικού ρόλου των κομμάτων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ευρύτερος στόχος είναι να μπουν στην ατζέντα του δημοσίου διαλόγου σοβαρά πολιτικά ζητήματα, αντί της μικροπολιτικής που κυριαρχεί σήμερα, τονίζουν από το επιτελείο της «Δημιουργίας ξανά!»

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου