Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΘΑ ΣΩΘΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙΕΙ!!!!!!!

Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το Ευρώ


Δείτε το ρεπορτάζ του Βρετανικού BBC που παρουσιάζει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη

Με όσο το δυνατό πιο απλό τρόπο το BBC μας παρουσιάζει τι θα προκαλέσει μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ.

Ελληνική κατάρρευση
Οι Τράπεζες στην Ελλάδα θα καταρρεύσουν. Οι καταθέσεις των πολιτών θα παγώσουν. Πολλές επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν. Το κόστος των εισαγωγών - που στην Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά τρόφιμα και φάρμακα - θα διπλασιαστεί.
Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, ο τουρισμός, θα διαταραχθεί από την πολιτική και κοινωνική αναταραχή.
Τραπεζική διαταραχή
Ουρές κόσμου έξω από τις τράπεζες για να σηκώσει τις καταθέσεις του. Ντόμινο σε τράπεζες της Νότιας Ευρώπης προκαλώντας τραπεζική κρίση.
Η τραπεζική κρίση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς και το 2008. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να παρέχει τρισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια διάσωσης των τραπεζών.
Πτωχεύσεις επιχειρήσεων
Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν νομική και οικονομική καταστροφή. Ορισμένες συμβάσεις που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο θα μετατρέπεται σε δραχμές, ενώ άλλες ξένες συμβάσεις θα παραμένουν σε ευρώ
Κρίση του δημόσιου χρέους
Το δημόσιο χρέος είναι τα χρήματα που δανείζεται η κυβέρνηση από τους ίδιους τους πολίτες του ή από επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα υπάρξει νευρικότητα στους επενδυτές και ο δανεισμός θα είναι πολύ δύσκολος.
Κάτι τέτοιο θα θορυβούσε τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας. Αυτές οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν το 28% της συνολικής οικονομίας της ευρωζώνης.
Ακόμη και η Γαλλία θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες.
Αναταραχή στις αγορές
Νευρικότητα στην αγορά. Οι επενδυτές και δανειστές σε όλο τον κόσμο μπορεί να αρχίσουν να ξεπουλάνε τις ριψοκίνδυνες επενδύσεις τους και να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε “ασφαλή καταφύγια”.
Εν τω μεταξύ, ασφαλείς επενδύσεις, όπως το δολάριο, το γεν, το ελβετικό φράγκο, ο χρυσός θα αυξηθεί, ενώ κυβερνήσεις, όπως αυτές των ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, ακόμη και του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να δανειστούν φθηνότερα.
Η τιμή του πετρελαίου αναμένεται να πέσει απότομα.
Ύφεση
Οι Επιχειρήσεις μπορεί να μειώσουν τις επενδύσεις. Οι απλοί άνθρωποι μπορούν να περικόψουν τις δαπάνες τους. Όλα αυτά θα μπορούσε να ωθήσει την ευρωζώνη σε μια βαθιά ύφεση.
Το ευρώ θα χάσει την αξία στις αγορές συναλλάγματος, προσφέροντας κάποια ανακούφιση για την ευρωζώνη, καθιστώντας τις εξαγωγές πιο ανταγωνιστικές στο διεθνές εμπόριο.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου