Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ... ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!!

Μόσχας σε Πούτιν: «Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για την Ρωσική Εκκλησία»

iviron4
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης, 23.09


Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μόσχα, η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγία της Ιβήρων (Πορταϊτισσα) στην Ι.Μ. Νοβοντέβιτσι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα στην Ρωσία τιμάται ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος, μια ημέρα σημαντική για την ιστορία της χώρας.
Η εικόνα της Παναγία της Ιβήρων ήρθε στην Ρωσία το 1648 και φυλάσονταν στην Ιερά Μονή μέχρι και την επανάσταση, όπου μετά η εικόνα μεταφέρθηκε στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας.
Το Μοναστήρι υποδέχθηκε την εικόνα με τιμές, παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, του Σεβ. Μητροπολίτη Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιου και του νέου Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Να σημειωθεί ότι την εικόνα μετέφεραν κληρικοί του Πατριαρχείου Μόσχας με πομπή, ενώ στη συνεχεία την τοποθέτησαν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες πιστούς, μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα είναι η ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος άγιος είναι το σύμβολο της Μόσχας. Είμαστε παραμονές της Ημέρας της Νίκης στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το κράτος σήμερα επέστρεψε στην Ρωσική Εκκλησία την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιβήρων".
"Χωρίς της Ρωσική Εκκλησία δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρχει κράτος. Η Ρωσική Εκκλησία είναι ο θεματοφύλακας των ηθικών αξιών μας, γι΄αυτό και σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψε η εικόνα της Παναγίας και πάλι στην Εκκλησία", πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την επιστροφή της εικόνας, υπογραμμίζοντας ότι πιστοί από σήμερα θα έχουν την ευλογία να προσεύχονται στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιβήρων.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στην ιστορία της εικόνας, καθώς και στην μεταφορά της από το Άγιον Όρος στην Ρωσία.
"Το σημερινό γεγονός είναι ιστορικής σημασίας για την Ρωσική Εκκλησία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος. 
Στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία ενώπιον της ιεράς εικόνας, όπου έψαλλαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής του Νοβοντέβιτσι.
Στο τέλος ο Πατριάρχης Κύριλλος, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος, προσκύνησαν της θαυματουργική εικόνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η εικόνα στο μέλλον, θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σμολένσκ.
iviron1
iviron2
iviron3
iviron5
iviron6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου