Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η Αριστερά πανηγυρίζει αλλά δεν είναι η μόνη κερδισμένη...

Απόψεις
&Σχόλια

Του Ζώη Μαρίνου

Η Αριστερά πανηγυρίζει αλλά δεν είναι η μόνη κερδισμένη... Του Ζώη Μαρίνου
Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να φαντάζει ως μια περιφανή νίκη της Αριστεράς και πράγματι έτσι είναι αφού για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά ένα αμιγώς αριστερό κόμμα εκτοπίζει έναν από τους δυο, έως χθες, «μεγάλους» από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερτριπλασιάζοντας τα ποσοστά του.
Ωστόσο δύσκολα θα προσπεράσει κανείς το γεγονός ότι εξίσου σημαντική είναι και η σαφής ενίσχυση των δυνάμεων που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, η Χρυσή Αυγή – που έσπευσε νωρίς νωρίς να μας δείξει τα δόντια της με την εμπρηστική δήλωση του αρχηγού της- και ο ΛΑΟΣ, αθροιστικά συγκεντρώνουν στην επικράτεια ένα ποσοστό που ξεπερνά το 20%. Και μιλάμε, πάντα, για κόμματα που βρίσκονται ακόμα δεξιότερα της ήδη απελπιστικά δεξιάς Ν.Δ. του Σαμαρά.
Αν, λοιπόν, από χθες πανηγυρίζουν – και δικαίως οι αριστεροί- άλλο τόσο δίκαια πανηγυρίζουν και οι άκρα δεξιοί. Μεγάλος χαμένος ο άλλοτε πανίσχυρος εκλογικά μεσαίος χώρος που ανέδειξε δυο φορές Πρωθυπουργό τον Σημίτη και άλλες δυο φορές τον Καραμανλή. Απότοκο, ίσως, του βίαιου μετασχηματισμού της κοινωνίας, της δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων Ελλήνων μέσα σε μόλις τριάντα μήνες και της κραυγαλέα άδικης κατανομής των βαρών.
Και κάτι ακόμα. Μακάρι η μετακίνηση του εκλογικού σώματος στα άκρα του πολιτικού φάσματος να μην συνοδευτεί από μια εκτράχυνση των πολιτικών ηθών, όχι σε επίπεδο Βουλής αλλά, κυρίως, σ’ επίπεδο κοινωνίας.
ΠΗΓΗ:      http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/125390 

1 σχόλιο:

  1. Όσο αυξάνεται η κοινωνική εξαθλίωση τόσο θα ενισχύονται τα άκρα. Αυτό δείχνει το παράδειγμα του Χίτλερ. Αν ξαναγίνουν εκλογές τον Ιούνιο, θα γίνει πανικός από την αγανάκτηση του κόσμου. Η Χρυσή Αυγή θα βγει 5η, 4η,... Αλλά τι να ευχηθεί κανείς; Να κάνουν κυβέρνηση οι δωσίλογοι; Να κάνει κυβέρνηση η άθεη Αριστερά; Να ξαναγίνουν εκλογές και να διαιωνιστεί η ακυβερνησία; Μπλέκει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή