Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ! ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

Προφυλακίζεται ο αλλοδαπός για τη δολοφονία στην Πάτρα - Η βροχή "έσωσε" την πόλη από νέα επεισόδια


- Δύο συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί. Μία από κατοίκους και μία αντιρατσιστική
- "Δεν έκανα εγώ το φόνο" φέρεται να υποστηρίζει ο αλλοδαπός που προφυλακίζεται
- Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι μετανάστες της Πειραϊκής - Πατραϊκής

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα ο ένας από τους τρεις Αφγανούς, που συνελήφθη από την Αστυνομία για τον φόνο του 30χρονου στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αφγανός ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του φόνου. Επίσης ισχυρίστηκε πως όταν οι δύο συμπατριώτες του, άρχισαν να λογομαχούν με τον 30χρονο, αυτός έφυγε από το σημείο.
Από την πλευρά της η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και των δύο άλλων Αφγανών, που εμπλέκονται στην υπόθεση του φόνου.

Ήσυχη νύχτα στην Πάτρα λόγω... βροχής!


Το ραντεβού των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες, είχε δοθεί για τις 18:00 το απόγευμα.
Όμως λόγω της βροχής, δε συγκεντρώθηκαν τόσα άτομα, όσα τις προηγούμενες μέρες...

Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί από την "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" αντιφασιστική - αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας. Όμως και σε αυτή τη συγκέντρωση, η βροχή εμπόδισε τον κόσμο να μαζευτεί.

Συνεδρίαση για τα προβλήματα με τους μετανάστες


Για το ζήτημα του μεταναστευτικού συνεδρίασε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, το οποίο απηύθυνε έκκληση για αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης στην Πάτρα, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Ακόμη ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς συναντήθηκαν με κατοίκους των νοτίων συνοικιών, σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας και να επανέλθει η κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.

Στην Αθήνα οι μετανάστες από την Πειραϊκή Πατραϊκή


Συνεχίζεται η μεταφορά από την Πάτρα στην Αθήνα, όσων μεταναστών θέλουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Η μεταφορά γίνεται με λεωφορεία που διαθέτει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ειδικότερα, μεταφέρονται κυρίως μετανάστες που έμεναν τον τελευταίο καιρό, τόσο στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", όσο και στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων συνοικιών της πόλης.

Επεισόδια και χθες στην Πάτρα


Παρά τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας και χθες η Πάτρα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ και δακρυγόνα.
Μετά τις 21:00, γύρω από την Πειραϊκή Πατραϊκή, εμφανίστηκαν άτομα που φορούσαν κράνη και άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ στους αστυνομικούς. Ανδρες των 4 διμοιριών κινήθηκαν αστραπιαία και απάντησαν με χημικά...

12 προσαγωγές έγιναν, την ώρα που η Πειραϊκή - Πατραϊκή σφραγιζόταν, καθώς έχουν φύγει πλέον όλοι οι μετανάστες από εκεί.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χρυσοχοΐδης: "Η άρνηση του Περιφερειάρχη για κέντρο μεταναστών οδήγησε στην ένταση των τελευταίων ημερών"
Αυτό είπε το πρωί, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα.

"Ένας από τους πρώτους Περιφερειάρχες που είπε στην σύσκεψη προ μηνών πως δεν δέχεται να δημιουργηθεί Κέντρο Μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα ήταν ο Περιφερειάρχης της περιοχής" είπε μεταξύ άλλων...

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάτοικοι: Άλλο εμείς, άλλο η Χρυσή Αυγή
 

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι εξακολουθούν να διαχωρίζουν τη θέση τους, από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση των μεταναστών.

Όπως λένε, δε θέλουν ο θάνατος του 30χρονου να κομματικοποιηθεί...

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πάντως, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Flash, σχολιάζοντας τα γεγονότα, είπε ότι "Αν δε συνέβαιναν αυτά τα επεισόδια, σημερα θα παρέμενε εκεί ο παράνομος καταυλισμός των αλλοδαπών"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου