Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ !!!


Οι πρώτες εκτιμήσεις των ρωσικών ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές
Πηγή: Reuters / Vostock-Photo

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ρωσικών ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές

Εν μέσω των εορτασμών για την Ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (9 Μάη 1945) και των μεθεόρτιων της ορκωμοσίας του Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, που έγινε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, τα σημαντικότερα ρώσικα ιντερεντικά ΜΜΕ, αναφέρονται στην «…ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα μετά την μεγάλη επιτυχία των ”ριζοσπαστών αριστερών”’ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου 2012».


Το κύριο ζητούμενο των μετεκλογικών διεργασιών, κατά την έγκριτη Rosiiskaja Gazeta (ΡΓ), είναι οι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις των κεντροδεξιών δυνάμεων (ΝΔ) και των «ριζοσπαστών» της Aριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν τις δύο πρώτες εντολές διακυβέρνησης στο ερώτημα: «.. θα πρέπει να συνεχιστεί στη χώρα το πρόγραμμα των σκληρών μέτρων οικονομικής πολιτικής και του ανελαστικού προϋπολογισμού με αντάλλαγμα τις πιστώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ή όχι;».

Η έμφαση που δίνεται, αφορά σε δύο κύρια σημεία: α) Στο ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα και στην ανάληψη της εντολής από τον ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερο σε δύναμη κόμμα στην Ελλάδα του 2012 και β) Στις προτάσεις του, όπως για παράδειγμα στο moratorium για την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου – κατάργηση των συμφωνιών με το ΔΝΤ / ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες  ανταποκρίσεις από Αθήνα, έχουν χρώμα «αριστερό» και προβάλλεται η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «…αυτή η οικονομική πολιτική (των πιέσεων) ηττήθηκε…»

Οι αναλύσεις για την ελεύθερη πτώση του «δικομματισμού» και την είσοδο της νεοναζιστικής, Χρυσής Αυγής, είναι στο γνωστό πλαίσιο των διεθνών ενημερωτικών πρακτορείων. Οι πιο βαθειές και ουσιαστικές αναλύσεις – έπονται... 
ΠΗΓΗ:       http://rbth.gr/articles/2012/05/10/oi_prote_ektimisei_ton_rosikon_mme_gia_ti_ellinike_ekloge_15089.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου