Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ... ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ !!!

Η χώρα δεν πρέπει να μείνει για καιρό ακυβέρνητη

Μετωπικό χρώμα θα πάρει η σύγκρουση για την πρώτη θέση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα προσπαθήσουν να συμπιέσουν τα υπόλοιπα κόμματα δημιουργώντας ένα δίπολο σκληρής αντιπαράθεσης.

Η μάχη για την πρωτιά θα είναι σκληρή και αναμένεται ότι τα δύο κόμματα θα ρίξουν στη «μάχη» τα καλύτερα στελέχη τους. Κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης θα δούμε ότι η μεν Συγγρού θα προσθέσει «αντί-μνημονιακό» χρώμα στην πολιτική της.....
φρασεολογία η μεν Κουμουνδούρου θα ρίξει νερό στο «αντί-μνημονιακό» κρασί της.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αμφισβητείται από πολλούς στο κεντροδεξιό στρατόπεδο ως προς την ηγετική του συμπεριφορά, για να έχει ελπίδα πρωτιάς στις εκλογές του Ιουνίου θα πρέπει να προσεγγίσει όλα τα δεξιά και φιλελεύθερα κόμματα, πείθοντάς τα να εισχωρήσουν στην «Μεγάλη Παράταξη». Ήδη η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται κοντά στην επιστροφή με όρο τη σαφή φιλελεύθερη στροφή του κόμματος (ελπίζουμε μόνο στην οικονομία και με συγκεκριμένους κανόνες και όρους) και σίγουρα τοποθετήσεις σημαντικών στελεχών της ΔΗΣΥ σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων, μιας και στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουμε με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Επόμενοι στόχοι του Σαμαρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Στέφανος Μάνος και ο Θάνος Τζήμερος, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται θετικοί. Ίσως βέβαια στην πορεία με το μυαλό στον κίνδυνο αριστερής πρωτιάς και στην προοπτική περαιτέρω «σοβιετικοποίησης της ελληνικής οικονομίας», όπως ονομάζουν στη Συγγρού την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δρομολογήσουν την επιστροφή τους. Πάντως σε περίπτωση που η ΝΔ θέλει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα ποσοστά οφείλει να τους στεγάσει όλους στη Συγγρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος το κλίμα φοβίας που καλλιεργεί η ΝΔ, ανεβάζει τα ποσοστά του και ίσως στη Συγγρού να πρέπει να αλλάξουν τακτική, τονίζοντας καλύτερα το οικονομικό τους πρόγραμμα, διότι το όλον θέμα θυμίζει στρατηγική 1981. Η αλήθεια είναι ότι επικοινωνιακά ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλυτερεύσει το προφίλ του. Ωστόσο ενώ πριν τις εκλογές εξέφραζε με τον άμεσο πολιτικό του λόγο τη λαϊκή αγωνία (γι’ αυτό άλλωστε ανέβασε τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ), επιδεικνύει μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου μερική αλαζονεία που δεν θα βοηθήσει ούτε μετά.

Πονοκέφαλος για την Κουμουνδούρου αποτελούν οι πολλές συνιστώσες του κόμματος, εξαιτίας των οποίων ακούγονται πολλές αντικρουόμενες απόψεις σε σχέση με τα οικονομικά, και μερικές μάλιστα στερούνται βάσης και ρεαλισμού. Ίσως λογικές φωνές, όπως του Γιάννη Δραγασάκη που απορρίπτει τις μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν υποχρεωθούμε, και τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης καθώς και της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου, πρέπει να προβληθούν περισσότερο αυτή τη φορά, αν και θα είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί κοινή γραμμή στο κόμμα λόγω πολυφωνίας.

Βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγει πρώτο κόμμα, είναι η προσέγγιση αριστερών και οικολογικών κομμάτων. Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας με το να προτείνει το Γεράσιμο Αρσένη ως υπηρεσιακό πρωθυπουργό, «έκλεισε το μάτι» στη Νόρα Κατσέλη αλλά και στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, που όπως έχουμε αναφέρει «ουκ έχει που την κεφαλήν κλίνη» και έχει ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Βέβαια τρέχουν στην Κουμουνδούρου για να μετατραπούν σε ενιαίο κόμμα για να κερδίσουν το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση νίκης, εκλογικό νόμο που όμως έχουν κατά καιρούς καταγγείλει.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα οφείλουν -αντί να φωνασκούν, όπως στην τελαυταία προεκλογική περίοδο- να δώσουν δίκαια και ειλικρινή μάχη αντιπαρατάσσοντας ξεκάθαρες θέσεις μεταξύ άλλων σε ό,τι αφορά:

Στον ρεαλιστικό και ενδεδειγμένο τρόπο που θα μας βγάλει από την πολιτική λιτότητας και θα ενισχύσει την ανάπτυξη
Στα εθνικά θέματα
Στο μεταναστευτικό
Στην παιδεία
Στην υγεία.

Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες ψηφοφόρους με καθαρό πλέον μυαλό και έχοντας γνώση των πραγμάτων να ψηφίσουν, ώστε να βγει μία, όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δώσει ανάσα στην οικονομία, θα προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα και θα βοηθήσει τη νεολαία ν’ ανθίσει.

Η χώρα δεν πρέπει να μείνει για καιρό ακυβέρνητη.

Pygmi.gr
ΠΗΓΗ:    http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_145.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου