Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ;;;

Νετανιάχου: Το Ιράν πρέπει να σταματήσει εντελώς το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου




Μόλις μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση του Ισραήλ έδειξε να συμβιβάζεται σχετικά με το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν και με τον υπουργό Αμύνης Ehud Barak να λέει ότι το Ισραήλ αποδέχεται τον ‘ειρηνικό’ εμπλουτισμό ουρανίου μέχρι και στο ποσοστό του 3,5%, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu σε νέα του ομιλία απέρριψε την προσφορά και ανακοίνωσε νέα αιτήματα προς το Ιράν.
Στον νέο του λόγο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που βρήκε για τους αναγνώστες του το pentapostagma.gr, ο Netanyahu απαιτεί από το Ιράν όχι μόνο να κλείσει η εγκατάσταση Qom , αλλά και να σταματήσει όλος ο εμπλουτισμός ουρανίου καθώς και να παραδοθούν όλα τα καύσιμα του Ερευνητικού Αντιδραστήρα της Τεχεράνης καθώς και του πυρηνικού εργοστασίου Bushehr, παραδίδοντας και εγκαταλείποντας ουσιαστικά όλο το ουράνιο του.

‘Αυτός είναι ο μόνος πιθανός τρόπος να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα κατασκευάσει μία ατομική βόμβα ή πυρηνικά όπλα’, επέμεινε ο Netanyahu, προσθέτοντας ότι οι απαιτήσεις του δεν θα αλλάξουν και ότι το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί κανέναν συμβιβασμό στη Συνδιάσκεψη της Βαγδάτης, στο οποίο όμως δεν θα συμμετάσχει ως χώρα.

Η διπλή στρατηγική απαιτήσεων από Η.Π.Α και Ισραήλ δεν αποτελεί καινούρια τακτική.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η Αμερική επέδειξε λογικότερες απαιτήσεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιζητούσε μία ουτοπία με τις παράλογες απαιτήσεις της προς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Ισραηλινή τακτική των πλήρων απαιτήσεων σε συνδυασμό με τις νέες κυρώσεις που προτίθενται να επιβάλλουν οι Η.Π.Α θα έχουν ως μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εκρηκτικού κλίματος πριν από την έναρξη της Συνδιάσκεψης της Βαγδάτης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου