Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ" !!!

Νέα αναβολή στις μειώσεις συντάξεων λόγω... εκλογών

Σε έναν από τους μεγαλύτερους μετεκλογικούς «βραχνάδες» της παραμένουσας κυβέρνησης έχει μετατραπεί το θέμα της υλοποίησης ή μη των προβλεπόμενων από το Μνημόνιο δύο περικοπών (έως και 20%) επί των κύριων και των επικουρικών συντάξεων. Η εφαρμογή του...
μέτρου μετατέθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 6ης Μαΐου για τα τέλη αυτού του μήνα (λόγω… τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία).

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών δημιουργούν ζήτημα νέας αναβολής!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κυβερνητικά στελέχη, ανεπίσημα, φέρονται να διερευνούν με ποιο τρόπο δε θα εφαρμοστούν ούτε αυτή τη φορά οι μειώσεις, εκτιμώντας πως εάν γίνουν πριν από ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση, τότε θα αποτελέσουν μία ακόμη αιτία περαιτέρω συρρίκνωσης των πάλαι ποτέ ισχυρών κομμάτων εξουσίας.

Το θέμα των προβλεπόμενων από το Μνημόνιο 2 μειώσεων κατά 12% στα ποσά των κυρίων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ το μήνα, μικτά, και έως 20% επί των επικουρικών άνω των 200 ευρώ το μήνα, μικτά, από το μεσημέρι της Δευτέρας αποτελεί ένα από τα «καυτά» ζητήματα της μετεκλογικής ατζέντας τόσο του κ. Παπαδήμου και των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών και Εργασίας όσο και των υπεύθυνων για το χειρισμό των ζητημάτων αυτών στελεχών των κομμάτων που στήριξαν το Μνημόνιο 2.

Σύμφωνα με κύκλους των συναρμόδιων υπουργείων, τα στελέχη της κυβέρνησης Παπαδήμου επιδιώκουν να λάβουν τη σιωπηρή ή μη συναίνεση σχεδόν όλων των κομμάτων για να μεταθέσουν για δεύτερη συνεχή φορά αυτές τις μειώσεις για τα τέλη Ιουνίου επικαλούμενοι τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο επιζητούν μέχρι την Παρασκευή ή -το αργότερο μέχρι την Κυριακή- να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, εφόσον, φυσικά, ξεπεράσουν και το «σκόπελο» της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου