Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ;;;

Πραγματικά δεν θα ήθελα να δω ως πολίτης,ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα στο κοινοβούλιο

Η Άννα Βερούλη στο entertv.gr

Η Άννα Βερούλη είναι πολύ δυναμική και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς οι αθλητές ξέρουν από στόχους και η ψυχική δύναμή τους είναι το όπλο τους...

Είναι παντρεμένη με το Νίκο Μιχαλόπουλο και μαζί γράφουν βιβλία για παιδιά. Αυτό το διάστημα είναι πολύ έντονο για την ίδια, καθώς είναι υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας στις εκλογές της Κυριακής.





Στο Στάθη Πουρουτίδη:
Τι σας έκανε να πολιτευτείτε πάλι ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Β Αθηνών αυτή την  κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας;

Μετά από 20 χρόνια στην τοπική Αυτοδιοίκηση  ως εκλεγμένη Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής στην αρχή και ως Αντινομάρχης Αθηνών και πρόεδρος  του Διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβούλιου Αθηνών-Πειραιώς αργότερα ,αποφάσισα μετά από αλλεπάλληλες αρνήσεις στο παρελθόν, να εκτεθώ στην κρίση και στην ψήφο του κόσμου για πρώτη φορά  για τις Εθνικές εκλογές.

Το σκεφτήκατε αρκετά ώστε να συμμετέχετε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, λόγω της κατάστασης της χώρας;

Αυτή τη φορά  δέχτηκα,γιατί τώρα πιστεύω ότι υπάρχει η ανάγκη να μιλήσουν και πρόσωπα που έχουν  αναδειχτεί από την κοινωνία. Έχω  την  υποχρέωση να το κάνω… Δεν μου αρκεί να μένω αδρανής στον καναπέ μου και να παρακολουθώ τις εξελίξεις, αλλά πρέπει να περάσω στη δράση, για να προσπαθήσω να αλλάξω αν μπορέσω, όλα αυτά που μας πονούν, λέγοντας την αλήθεια.

Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ευθύνη; Ήξερε;

Δεν γνωρίζω αν ήξερε ή αν θα έπρεπε να γνωρίζει. Το θέμα είναι ότι, αν και δεν μου αρέσει να παρελθοντολογώ, ότι παρέλαβε μια καυτή πατάτα, ένα τεράστιο έλλειμμα που είχε εκτοξευτεί το 2004-2009 σε δυσθεώρητα ύψη. Το θέμα είναι ότι όταν άρχισε η κρίση στην Αμερική το 2008  όλοι πιστεύαμε ότι εμάς δεν θα μας άγγιζε, γιατί όλοι μας διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα μας είναι μια περιχαρακωμένη χώρα με ανάπτυξη και ασφαλής. Ζούσαμε σε μια φούσκα και καταναλώναμε, χωρίς να παράγουμε τίποτα δυστυχώς. Αποτέλεσμα; Δυο χρόνια μετά να βρεθούμε σε μια κατάσταση που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε.

Ο κόσμος που σας συναντάει στο δρόμο τι σας λέει;

Καλούμαστε να απευθυνθούμε, σε ένα δύσπιστο, καχύποπτο ακροατήριο που δικαίως τηρεί αυτή την επιφυλακτική και απορριπτική στάση, απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς,πάνω σε αυτό το υπόστρωμα εμφανίζονται πλέον καθαρά φαινόμενα εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, στα οποία οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε στο όνομα της Δημοκρατίας.

Τι ακούσατε τελευταία και σας έφερε σε δύσκολη θέση όσο αναφορά στην πολιτική;

Γιατί Άννα; Γιατί τώρα; Και τους απαντώ… Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να γίνουμε μάχιμοι και να συζητήσουμε σοβαρά.  Οι εκλογές είναι η ώρα της αλήθειας, όχι μόνο για τα πολιτικά κόμματα, το πολιτικό σύστημα, τον πολίτη ,αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα. Οι εκλογές δεν είναι δημοσκοπήσεις. Είναι εκλογές για το μέλλον της πατρίδας  μας. Πιστεύετε ότι θέλει κανείς να γίνει αντιπαθής και αντιδημοφιλής;  Ποιος είναι αυτός που θέλει να χάσει την αγάπη του κόσμου, την συμπάθεια; Πρέπει όμως να πούμε την αλήθεια.  Επομένως αυτός είναι και ο σκοπός που ζήτω να με εμπιστευτούν. Ο σκοπός, ο στόχος είναι,τι χρειάζεται ο τόπος, τι είναι αυτό που θέλουν οι πολίτες. Δεν προέρχομαι από κανένα πολιτικό τζάκι, δεν έχω κανενός είδους εξαρτήσεις ,δεν κληρονόμησα κανένα τρανταχτό  πολιτικό όνομα, πάλεψα από τα 14 χρόνια μου να το φτιάξω μέσα από τον αθλητισμό, και δεν γεννήθηκα   σε κάποια πλούσια γειτονιά. Ξέρω πως είναι να παλεύεις στη ζωή. Γνωρίζω τα προβλήματα του κόσμου γιατί ζω ανάμεσα του, είμαι κομμάτι του  και για αυτά θέλω να παλέψω και έχω την δύναμη.

Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, πως μπορείτε να του δείξετε ότι θα αλλάξετε κάτι; Με τι στόχο κατεβαίνετε;

Όχι άλλα όμορφα λόγια, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων πρέπει να γίνουν επιτέλους χρήσιμοι και όχι, προσωρινά, αρεστοί. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, όπως και οι πολιτικές ευθύνες όλων. Γνωστές είναι και οι πολιτικές διαδρομές όλων όσων ζητάνε την ψήφο του κόσμου. Μέσα στον κυκεώνα τον πληροφοριών, όπου σε πολλές των περιπτώσεων είναι και αντιφατικές, καλείται ο πολίτης  να κάνει την επιλογή του. Οι άξιοι, οι έντιμοι και οι ικανοί υπάρχουν, όπως υπάρχουν και οι καιροσκόποι. Τα κόμματα που μπορούν να ξαναφέρουν την ελπίδα στον ελληνικό λαό υπάρχουν, όπως και τα κόμματα του φθηνού λαϊκισμού όπου ο πολίτης έχει τη δύναμη της ψήφου και  θα κάνει την επιλογή. Ο πολίτης πρέπει να αποφασίσει αν θέλει  να είναι σε μία Ελλάδα της προοπτικής ή θα γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω. Ωραία λόγια και στρογγυλεμένες θέσεις δεν πρέπει να βρουν θέση στο αύριο που ξεκίνησε και μας περιμένει. Η αλήθεια πρέπει να είναι το στοίχημα αυτών των εκλογών, ο δρόμος δεν είναι εύκολος, όμως ο Έλληνας μπορεί και πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να τα καταφέρει.

Τι σας φοβίζει;

Με ανησυχεί η άνοδος των ακροδεξιών οργανώσεων. Πραγματικά δεν θα ήθελα να δω ως πολίτης,ναζιστικούς χαιρετισμούς μέσα στο κοινοβούλιο.  Ξέχασαν οι παλαιότεροι ή δεν γνωρίζουν οι νεότεροι τι σημαίνει φασισμός;

Τι σας κάνει να χαμογελάτε;

Το χαμόγελο των παιδιών. Τα τελευταία  3 χρόνια επισκέφτηκα πάνω από 300 σχολεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και μέσα από ομιλίες και διαδραστικές  παρουσιάσεις  προσπαθώ να περάσω το μήνυμα  «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ –ΘΕΛΩ- ΜΠΟΡΩ»  και να μιλήσω για τις αξίες  ζωής. Μετά από κάθε παρουσίαση, η άδολη  αγκαλιά, το τρυφερό φιλί των παιδιών είναι αυτό που με γεμίζει ενέργεια, που με κάνει να χαμογελώ, να ελπίζω, γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον μας.
Ποια η άποψη σας για την μητρότητα; Τελικά δεν έτυχε στην ζωή σας ή ήταν επιλογή;

Το μεγαλύτερο χειροκρότημα  για την γυναίκα.  Ότι και να κάνει μια γυναίκα  σε καριέρα, όσο γνωστή και  αν   γίνει, όσο δυναμική και αν   δείχνει  θεωρώ ότι  ο μεγαλύτερος ρόλος είναι αυτός της μητρότητας.. Το να φέρνεις έναν άνθρωπο στη ζωή να τον μεγαλώνεις  διαμορφώνεις χαρακτήρες είναι το μεγαλύτερο και δυσκολότερο έργο. Εγώ δεν έτυχα αυτής της ευλογίας και όχι από επιλογή.

Οι σχέσεις με τους γονείς σας ήταν πολύ δυνατή, τι θυμάστε από αυτούς;

Θυμάμαι πάντα τα λόγια τους, τις νουθεσίες τους. Να είσαι  έντιμη και να λες πάντα την αλήθεια.Αυτή είναι προίκα  μου και έτσι πορεύομαι!

Φτάσατε ποτέ σε σημείο να λυγίσετε; Να τρομάξετε με εσάς την ίδια;

Ναι. Όταν έβλεπα την μητέρα μου να φεύγει από την ζωή και  ήμουν ανήμπορη να την κρατήσω στη ζωή, κοντά μου έστω για λίγο ακόμα.

Όνειρα κάνετε ακόμη;

Όποιος δεν κάνει όνειρα είναι καταδικασμένος να πεθάνει!!!

Μια ευχή για το enter TV.

Εύχομαι να είναι πλουραλιστικό και να ενημερώνει με διαφάνεια για όλα τα ζητήματα που αφορούν στον κόσμο, με τη ίδια   ευγένεια και εργατικότητα που η Ζήνα Κουτσελίνη έδειξε και δείχνει σε όλη την επαγγελματική της πορεία. Και βέβαια πολλά κλικ. Εκατομμύρια κλικ.
ΠΗΓΗ:      http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_04.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου