Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΤΗ ΜΙΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ! ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ! ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ € ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ ΟΤΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ € ΘΑ ... ΣΩΘΟΥΜΕ ;;;

Πισσαρίδης: "θα ωφεληθούν οι εύποροι εάν βγείτε από το ευρώ"


Αυτοί που θα κερδίσουν στην περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.....

θα είναι οι εύποροι και δη εις βάρος των φτωχότερων

Ο καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics και νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης υποστηρίζει πως οι εύποροι Έλληνες είναι εκείνοι που θα ωφεληθούν σε βάρος των φτωχότερων συμπολιτών τους εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ.
"Πολλοί Έλληνες έχουν αποσύρει τα χρήματά τους και τα έχουν καταθέσει σε άλλες τράπεζες της Ευρωζώνης", τόνισε ο κ. Πισσαρίδης μιλώντας στο Bloomberg.
Εάν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή, το νέο νόμισμα θα υποτιμούνταν κι έτσι όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό θα μπορούσαν να το αγοράσουν φθηνά στις διεθνείς αγορές.
Ενώ οι φτωχότεροι Έλληνες είναι εξίσου ικανοί να εκτιμήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τους, δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους από μια έξοδο από το κοινό νόμισμα, τόνισε ο κ. Πισσαρίδης.
"Οι εύποροι Έλληνες έχουν ήδη βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό".
"Είναι οι εύποροι αυτοί που θα επωφεληθούν, διότι είναι αυτοί που μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό", δήλωσε ο κ. Πισσαρίδης.
"Οι εύποροι Έλληνες το έχουν ήδη κάνει, ενώ ο μικρόαποταμιευτής δεν πρόκειται να το κάνει".
Ο κ. Πισσαρίδης, τόνισε ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο για τους μικρούς αποταμιευτές να εντοπίσουν ξένες τράπεζες που να είναι πρόθυμες να δεχθούν τα χρήματά τους.
"Οι ξένες τράπεζες δεν δέχονται πάντα μικρές καταθέσεις από μη κατοίκους της χώρας τους, ακόμη κι αν προέρχονται από χώρα-μέλος του Ευρωσυστήματος», είπε. «Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός μικρού καταστήματος στην Αθήνα ή σε μία από τις μικρότερες πόλεις, πώς βρίσκεις μια ξένη τράπεζα για να ανοίξεις λογαριασμό; Παίρνεις τα μετρητά σου στο χέρι και πετάς ως την Ιταλία, την Ελβετία ή οπουδήποτε αλλού; Δεν είναι τόσο εύκολο".
Επίσης μιλώντας σε εκδήλωση ο κ. Πισσαρίδης είπε ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εάν μπορούσε να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας και να πάρει περισσότερη βοήθεια από τους εταίρους της.
Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Τόνισε ότι η έξοδος από το ευρώ θα είναι "απόλυτη καταστροφή", κάνοντας λόγο για κενά ράφια στα σούπερ μάρκετ, αδυναμία καταβολής μισθών στο Δημόσιο και τράπεζες χωρίς χρήματα.
Τι θα κάνουν οι Έλληνες; Προφανώς θα βγουν στο δρόμο και θα κάψουν την πλατεία".
Ο αντίκτυπος για τους φτωχούς θα είναι "το χειρότερο από όλα, σχεδόν με κρατά ξύπνιο τη νύχτα".
Επίσης, ο κ. Πισσαρίδης είπε το ότι πολλοί καταναλωτές αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τοπικές τράπεζες ισχύει και για άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα.
"Συμβαίνει και στην Ισπανία" ανέφερε.
"Είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ισπανία, το ότι τα χρήματα θα φύγουν από τη χώρα και οι τράπεζες θα πρέπει να ανακεφαλοποίηση και να βρουν περισσότερα χρήματα στο εσωτερικό της χώρας".

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου