Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ 'ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!!

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατά την διάρκεια της τελετής παραλαβής-παράδοσης του υπουργείου στον υπηρεσιακό υπουργό, καθηγητή Iατρικής κ. Χρήστο Κίττα.  «Παρότι κατηγορηθήκαμε για....
νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν έκλεισε καμία δομή του ΕΣΥ χάρη στον αγώνα για εξορθολογισμό, στο κυνήγι της διαφοράς και στην αυτοθυσία των εργαζομένων του συστήματος δημόσιας υγείας», είπε ο κύριος Λοβέρδος κάνοντας τον απολογισμό του έργου του στο υπουργείο Υγείας τους τελευταίους 21 μήνες.

Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε παραθέτοντας τα τρία σημεία στα οποία θεωρεί ότι κρίθηκε επιτυχώς για την παραμονή του στο υπουργείο στην Αριστοτέλους.

«Πρώτον παραδίνουμε το ΕΣΥ με μειωμένη αλλά όχι εξαφανισμένη την διαφθορά και τη σπατάλη και αυτό ήταν πολύ δύσκολο γιατί ο αγώνας μας ήταν "man to man", δεύτερον παραδίνουμε το ΕΣΥ με δυνατότητα κεντρικού ελέγχου των δαπανών και των εσόδων, τρίτον με μειωμένη κατα 2 δισ ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο απερχόμενος υπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι δεν είναι υπερήφανος για το ΕΣΠΑ που παραδίδει στον διάδοχο του, αποδίδοντας το πρόβλημα στην γραφειοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κάθε υπάλληλος μπορεί να γίνει τροχοπέδη στα θέματα γραφειοκρατίας και διαδικασιών".

Ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζοντας τις πολιτικές του τόνισε με έμφαση ότι «δεν ξέρω αν είναι νεοφιλελευθερισμός να λες την αλήθεια με ορθά κοφτά λόγια, να μην έχεις κλείσει κανένα νοσοκομείο ή κέντρο Υγείας, παρότι δεν έχεις χρήματα, και να έχεις κάνει εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από την φαρμακευτική δαπάνη». Αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς που συνάντησε κατά τη διάρκεια της θητείας του είπε ότι είναι αριστερή πολιτική "να πιάνεις αυτόν που κλέβει και να τον διώχνεις, είναι αριστερή πολιτική να πιάνεις επίορκους γιατρούς με φακελάκια και να τους διώχνεις, είναι αριστερή πολιτική να πιάνεις μαϊμού δικαιούχους επιδομάτων και όποιος δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι αριστερή πολιτική ας παραδεχτεί τουλάχιστον ότι είναι μια δίκαιη και ορθολογική πολιτική".

Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός, κ. Χρήστος Κίττας, λαμβάνοντας τον λόγο μετά τον απερχόμενο υπουργό Υγείας.

«Η κυβέρνηση στην οποία εκλήθην να συμμετάσχω και εγώ προσωπικά έχει ως στόχο να οδηγήσει με ομαλότητα τη χώρα στις επόμενες εκλογές. Έχοντας διατελέσει καθηγητής Ιατρικής που σημαίνει ότι γνωρίζω καλά τον χώρο της υγείας, θεωρώ αδιανόητο να μην κάνω κάτι παραπάνω από το αυτονόητο που μας ζητείται», είπε ο κ Κίττας υπογραμμίζοντας ότι έχει επίγνωση του υπουργείου του αναλαμβάνει και διαβεβαιώνοντας ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου