Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !!! ΜΑΣ ... ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ !!!

Wall Street Journal: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, βάλτε την Τουρκία


Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal...

που υποστηρίζει ότι αν βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη πρέπει να πάρει τη θέση της η Τουρκία (Vid)
"Μια είσοδος της Τουρκίας στην Ευρωζώνη θα αναζωογονούσε το ευρώ", υποστηρίζει δημοσίευμα της Wall Street Journal που δημοσιεύεται την Τετάρτη.
Όπως υποστηρίζει το εν λόγω άρθρο που βασίζεται σε ρεπορτάζ του Market Watch, η Ελλάδα έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστεί να φύγει από το ευρώ, συνεχίζοντας την ασταμάτητη παραφιλολογία του "Grexit" που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες.
Ο συντάκτης, όχι μόνο επιβεβαιώνει τις φήμες για έξοδο της Ελλάδας, αλλά φτάνει στο σημείο να προτείνει και αντικαταστάτη.
Έξω η Ελλάδα, μέσα η Τουρκία
Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Κιμ Χτζελμγκάρντ προτείνει την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωζώνη σε περίπτωση που η Ελλάδα κληθεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, σημειώνοντας ότι "στα χαρτιά... τουλάχιστον μοιάζει να είναι μία ελκυστική ιδέα".
Η Ευρώπη, όπως λέει, χρειάζεται ανάπτυξη και όχι μόνο λιτότητα. "Και όπως όλοι ξέρουμε, η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τον παράγοντα ανάπτυξη, σε αντίθεση με την Τουρκία που διαθέτει αρκετή", σχολιάζει πικρόχολα προσθέτοντας πως η γειτονική μας χώρα είχε ανάπτυξη 8,5% το 2011 και παρουσιάζει και φέτος θετική πορεία.
Από την άλλη, το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αντίστοιχη ανάπτυξη στην Ελλάδα για το 2012, το πολύ να φτάσει το 5%.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Τουρκία ως μια ισχυρή μουσουλμανική δύναμη να τρομάζει τους ξενοφοβικούς πληθυσμούς σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Κύριο εμπόδιο σύμφωνα με τον συντάκτη, είναι για την ώρα η Γαλλία.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Turkcell, Syreyya Ciliv, δήλωσε: "Έχουμε μια τρομακτικά λειτουργική οικονομική μηχανή εδώ. Για την Ευρώπη θα ήταν ένα επικερδές σενάριο να μας εντάξει στους κόλπους της. Ακόμη και τώρα".
"Καθώς σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής, ίσως να χρειαστεί να ρίξουν ένα... βλέμμα στην Τουρκία", καταλήγει χαρακτηριστικά ο Χτζελμγκάρντ.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου