Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΟΥ ΝΙΚ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ


Ο Διδάσκαλος και  ...  οι γκουρού

Θυμάστε τι έκανε ο Ιησούς Χριστός πριν από το Μυστικό Δείπνο; Έβγαλε τα εξωτερικά του ενδύματα, ζώστηκε με το λέντιο (=τεμάχιο υφάσματος), έβαλε νερό σε μία λεκάνη και άρχισε να νίπτει τα πόδια των μαθητών Του και να τα σκουπίζει με το λέντιο.
Ας δούμε τώρα τι κάνουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους φωτεινούς δασκάλους και παντογνώστες. Αυτοί δεν πλένουν τα πόδια των μαθητών τους αλλά κάθονται καμαρωτά - καμαρωτά σε ένα θρόνο και οι μαθητές τους πλένουν τα πόδια τους με νερό ή γιαούρτι, το οποίο (με συγχωρείται) το πίνουν για να φωτιστούν και να θεραπευτούν οι αρρώστιες τους. Πρόκειται για τους γκουρού στην κίνηση των Μαχαράτσι και Χάρε Κρίσνα.
Πόση βαθιά ταπείνωση έδειξε ο Κύριος και ο Διδάσκαλος και πόσο άμετρο εγωϊσμό έχουν οι δυστυχείς γκουρού που ήρθαν να φέρουν τα «φώτα» τους στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας; Αλήθεια, τι βρίσκουν τα Ελληνόπουλα σε αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους και τους ακολουθούν; Φως ή σκοτάδι; Αλήθεια ή ψέμματα; Ελευθερία ή δουλοπρέπεια και σκλαβιά; Λύτρωση ή απώλεια; Καϋμένα παιδιά, μη πλανάσθε. Μόνο κοντά στο Χριστό θα βρείτε το φως, την αλήθεια, την αληθινή ελευθερία, τη χαρά, τη λύτρωση και τη σωτηρία, διότι Αυτός είναι το Φως, η Αλήθεια, η Ζωή. Αυτός είναι ο Λυτρωτής του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου