Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕ ΜΥΝ" !!!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο - Κορυφώνεται το πολιτικό θρίλερ - Κουβέλης: Θα συνεχιστεί η διαβούλευση


- Βγαινοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε απλά ένα "δεν έκλεισε το θέμα
- Δυσφορία στους Ανεξάρτητους Έλληνες που δεν προσκλήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση
- Τα περισσότερα σενάρια δείχνουν πως η χώρα οδεύει ολοταχώς σε νέες εκλογές
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η δεύτερη ευκαιρία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων και με απειλές για έξοδο της χώρας από το ευρώ είναι γεγονός και όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ. Η συνάντηση διήρκησε λιγότερο από μία ώρα και βγαίνοντας οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν καμία δήλωση. 

Για αυτό το λόγο βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τη συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είναι και εκείνος που θα δεχθεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις. 

Πρώτος μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Φώτης Κουβέλης, χωρίς να κάνει δηλώσεις. 


Μετά από λίγα λεπτά έφθασε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κοντοστάθηκε και δήλωσε για άλλη μία φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σχηματιστεί κυβέρνηση. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Άλλωστε, μετά την κάθετη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε οικουμενική κυβέρνηση, το βάρος πέφτει στον κ. Κουβέλη, ο οποίος από τη μία δεν επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά από την άλλη είναι εγκλωβισμένος σε αυτό που από την αρχή έλεγε: δηλαδή ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι προαπαιτούμενο. 

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανένδοτος για οποιαδήποτε μορφή συνεννόησης και όλα δείχνουν πως συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα για τις ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές. Μάλιστα, στη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο αρνήθηκε να μεταβεί και έβαλε όρους για να ξαναπάει στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αργά χθες το βράδυ άναψαν τα τηλέφωνα και μεταφέρθηκε στον κ.Φωτη Κουβέλη μια πρόταση που θα οδηγήσει στην αποφυγή μιας νέας προσφυγής στις κάλπες άμεσα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν σε αυτή την φάση καυτά ζητήματα με κύριο αυτό της οικονομίας.

Η πρόταση αυτή καλεί τον κ.Κουβέλη να συναινέσει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης με διάρκεια ζωής δυο το πολύ τριών μηνών, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και θα έχει ως επικεφαλής πρωθυπουργό από τον χώρο της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου