Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «θέλει» ο Ευ. Βενιζέλος

Υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις -και από το χώρο της Αριστεράς- τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Ξεκαθάρισε....
πάντως πως η συμμετοχή του Κινήματος σε κυβέρνηση συνεργασιάς δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να γίνει δεκανίκι λύσεων». Δεν θα είμαστε σε κανένα σχήμα αν δεν υπάρχει πανστριατά, αν δεν συνιστά φιλοευρωπαϊκή δύναμη, πρόσθεσε.

Σκόπος, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή εντολή, πρέπει να υπάρχει νομιμοποίησή της.

Τόνισε ακόμη ότι «στο χώρο της Αριστεράς υπάρχουν δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαικές, αλλά προφανώς νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι μια παιδική χαρά, είναι μια εκδρομή». Αναφερόμενος στους κ.κ. Κουβέλη και Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι εμφανίζονται ως «δωρεάν ευρωπαίοι».

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις και διαπραγμάτευση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις θέσεις που εκφράζονται από τη Δημοκρατική Αριστερά, γνωστοποίησε πάντως ότι εάν λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης θα της κάνει πρόταση να συμμετέχει σε αυτήν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «εχει βαθιά κρίση ταυτότητας» και πως υπάρχει διχασμός στην κορυφή του μεταξύ όσων πιστεύουν στο ευρώ και σε εκείνους που θέλουν επιστροφή στη δραχμή.

Επιτέθηκε δε προσωπικά και στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως πρότεινε μια «αριστοδεξία κυβέρνηση», γεγονός που -όπως είπε- είναι μια επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτιμού.

«Οι προσκλήσεις είναι ανοιχτές, θα ήθελα τα κόμματα να λένε προεκλογικα αυτό που θα αναγκαστούν να πουν και μετεκλογικά», πρόσθεσε και κάλεσε τη ΝΔ να «τοποθετηθεί επιτέλους σοβαρά».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά. «Η δική μας πρώτη θέση είναι εφικτή, η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη», τόνισε και εκτίμησε ότι οι εκλογές θα κριθούν πάνω στην κάλπη.

Στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 και είναι πλέον απογοητευμένοι, παρά τις επιφυλάξεις τους να στηρίξουν το κόμμα «για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου