Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΔΙΩΞΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ € ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ... ΕΞΟΔΑ !!!

Πόσο θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σύμφωνα με τον Τ.Νταλάρα


Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα η πρώτη συνέπεια της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι η χρεοκοπία της ΕΚΤ.

Άκρως αποκαλυπτικός και σχεδόν προειδοποιώντας τους πάντες, ο γενικός διευθυντής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg

Ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι το κόστος για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα είναι σε καμία περίπτωση διαχειρίσιμο και θα ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, σημειώνοντας πως όσοι θεωρούν πως τόσο η Ευρώπη όσο και η παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να επανεξετάσουν την άποψή τους.

Σοβαρότατο πρόβλημα όμως σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα θα έχει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας πως η έκθεσή της στο ελληνικό χρέος είναι διπλάσια από τα ίδια τα κεφάλαιά της, κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει την ανικανότητα παροχής ρευστότητας και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού κλάδου της ευρωζώνης.

Μάλιστα, ο κ. Νταλάρα έκανε λόγο για χρεοκοπημένη ΕΚΤ εάν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και υπογράμμισε πως για να προετοιμαστεί η ΕΚΤ για κάτι τέτοιο θα πρέπει οι χώρες της Ευρώπης να ανακεφαλαιοποιήσουν άμεσα την κεντρική τους τράπεζα.

Τέλος, ο κ. Νταλάρα δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να βοηθηθεί με πολύ λίγα χρήματα, σε σχέση με αυτά που ακούγονται ή πέφτουν στο τραπέζι, λέγοντας πως με επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ η ελληνική οικονομία θα έμπαινε στο σωστό δρόμο.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου