Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

 Κορκ: Η πόλη της Ιρλανδίας που φέρνει την επανάσταση….
Κορκ: Η πολη της Ιρλανδιας που φερνει την επανασταση….
Μια πόλη που φαντάζει ήρεμη και γαλήνια, που μαγεύει με τις καταπληκτικές φωτογραφίες από τα πολύχρωμα σπίτια της  και στην οποία έχεις ήδη αρχίσει να σχεδιάζεις το επόμενο ταξίδι σου...
Είναι το Κορκ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιρλανδίας  που όμως δεν θα μπορούσες ποτέ  να φανταστείς ότι μπορεί να βράζει το αίμα της... και να είναι τόσο δυναμική ώστε να φέρει ακόμη και την επανάσταση για την ανεξαρτησία της!
Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου

Κι' όμως τo Κορκ , η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας αλλά και τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη  μετά το Δουβλίνο και το Μπέλφαστ δεν δίστασε να φτιάξει τη δική της ιστορία... Το όνομα της προέρχεται από την ιρλανδική λέξη corcach  και είναι εμπνευσμένο από την ελώδη... ατμόσφαιρα της περιοχής στον ποταμό Lee που την διασχίζει.
Η ανεξαρτησία της πόλης χρονολογείται από το 1491, όταν κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να ανατρέψουν τον βασιλιά της Αγγλίας ενώ πιο πρόσφατα το Κόρκ συμμετείχε στον ιρλανδικό πόλεμο της Ανεξαρτησίας  της Ιρλανδίας και στον Εμφύλιο Πόλεμο της Ιρλανδίας. Έτσι, η πόλη απέκτησε τον τίτλο «Η πόλη που επαναστατεί»! Μάλιστα οι κάτοικοι δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι αυτή είναι η αληθινή πρωτεύουσα της Ιρλανδίας ή να αισθάνονται ότι έχουν μια ξεχωριστή ταυτότητα από την υπόλοιπη Ιρλανδία.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα πάντως, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι πρόκειται για μια παραμυθένια πόλη όπου σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.
ΠΗΓΗ:       http://travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7693

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου