Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΙ' ΕΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

Απίστευτο: Η Μέρκελ ζητά μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για το ευρώ

Πολιτική

Το ζήτησε απο τον Πικραμένο

Απίστευτο: Η Μέρκελ ζητά μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για το ευρώ  Το ζήτησε απο τον Πικραμένο

Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ζήτησε η  Άγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα η Μέρκελ μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη.

Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Εκτός αυτού η κα Μέρκελ  επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης. Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης".
 ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127263

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου