Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δεύτερη νύχτα "πολέμου" στην Πάτρα - "Βροχή" από μολότοφ και δακρυγόνα (ΒΙΝΤΕΟ)


- Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν ξανά για να διαμαρτυρηθούν για τους μετανάστες
- Με πούλμαν έφυγαν και οι τελευταίοι αλλοδαποί από την Πειραϊκή-Πατραϊκή
- Σε κλοιό προστασίας τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Φοβούνται επίθεση από αντιεξουσιαστές

Από τις 18:00 οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν ξανά, διαμαρτυρόμενοι για τους παράνομους μετανάστες στην περιοχή, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Έλληνα, για την οποία κατηγορούνται παράνομοι μετανάστες.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, απόψε ξεκίνησαν νέα επεισόδια στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Πειραικής Πατραικής.

Κρανοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών προς τους συγκεντρωμένους.

Η κατάσταση δε φαίνεται να εκτονώθηκε, με τα προχθεσινά επεισόδια, για τα οποία έγιναν 5 συλλήψεις και 22 προσαγωγές ενώ άφησαν πίσω, 15 τραυματίες.

Η αστυνομία έχει φτιάξει ένα ανθρώπινο τείχος και δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει στο κτίριο όπου είχαν καταλύσει οι λαθρομετανάστες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στο μεταξύ, σε κλοιό προστασίας βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς υπάρχουν φόβοι για επίθεση από αντιεξουσιαστές. 
ΦΩΤΟ από το PatrasTimesΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Το μεσημέρι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών της Πάτρας τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια, για να τους αποδοθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να απολογηθούν στον ανακριτή. 
Δείτε το βίντεο από το dete.gr



Έφυγαν και οι τελευταίοι μετανάστες απ' την Πειραϊκή Πατραϊκή

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωινή γνώμη" ο Κώστας Πλατυκώστας - Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, στον οποίο ανήκει το κτίριο της Πειραϊκής - Πατραϊκής,
δήλωσε ότι οι 55 τελευταίοι λαθρομετανάστες που είχαν απομείνει μέσα στο κτίριο, μετά τα χθεσινά επεισόδια αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιστρατεύτηκε και πούλμαν για τη μεταφορά τους... Πού πήγαν, ακόμα παραμένει άγνωστο.

Χρυσή Αυγή: Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων


Όπως αναφέρεται στο site της Χρυσής Αυγής "Πλήθος κατοίκων που πήρε την απόφαση να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μετά και την δολοφονία του 30χρονου Έλληνα έξω από το σπίτι του κι ύστερα από ολονύχτιες μάχες κόντρα στις δυνάμεις ασφαλείας που αντί να προστατεύουν τους κατοίκους, έγιναν ασπίδα ασφαλείας για τους λαθρομετανάστες, κατάφερε να κερδίσει το αυτονόητο για την Πάτρα και τις ζωές τους. 

Λίγο μετά τις 11:00 η Αστυνομία της Πάτρας και ο ΟΛΠΑ απομάκρυνε τους λαθρομετανάστες που είχαν μετατρέψει τις παλιές εγκαταστάσεις της Πειραϊκής - Πατραϊκής σε υγειονομική βόμβα και κυρίως σε άντρο εγκληματικότητας, ενώ έχουν ενταθεί οι περιπολίες στην περιοχή, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας."

Θυμίζουμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν στα προχθεσινά επεισόδια. Μάλιστα, κάποιοι είπαν ότι πολλά από αυτά μέλη, πήγαν στο σημείο από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν τον αγώνα κατά των μεταναστών.

"Θέλουμε προστασία από την Αστυνομία"Μετά τα όσα έγιναν χθες στην Πάτρα, η οποία για ώρες θύμιζε πεδίο μάχης με φωτιές, δακρυγόνα και μάχες σώμα με σώμα, 
ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, μεγαλύτερη αστυνόμευσης μέσα και έξω από το λιμάνι της Πάτρας και περιπολίες αστυνομικών, σε μόνιμη βάση. 

Σύμφωνα με τον κύριο Κατσιφάρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον ενημέρωσε ότι εντείνονται άμεσα τα μέτρα αστυνόμευσης της περιοχής, με πυκνότερη παρουσία της Αστυνομίας και με αλλεπάλληλους ελέγχους. 
Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο υπουργός του ανέφερε πάντως, ότι η νομοθεσία απαγορεύει σε προεκλογική περίοδο τη διενέργεια μεταθέσεων ή αποσπάσεων.

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Με αφορμή τα όσα έγιναν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι:
"Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αποτελεί αυστηρά αρμοδιότητα της Αστυνομίας σε μια συντεταγμένη Πολιτεία, όπως η ελληνική.
Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν συνάνθρωποι μας και γι’ αυτό φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου