Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΣΙΓΑ ΤΟ ... ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ !!!

Επιστρατεύεται μέχρι και ο Λαλιώτης; - Πως θα φτιάξει τις νέες λίστες ο Βενιζέλος


Αττική και πάσης Ελλάδος...

Κάπως ετσι θα μπορούσε να περιγραφεί η εκλογική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ καθώς η ηγεσία του κόμματος θεωρεί ότι η άνοδος των ποσοστών του κόμματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη επανασυσπείρωση της κομματικής και εκλογικής βάσης στις πέντε περιφέρειες της Αττικής αλλά και στις δύο περιφέρειες του νομού Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να ενεργοποιηθούν στελέχη όπως ο Δημήτρης Ρέππας (Πελοπόννησο), ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Δημήτρης Καρύδης (Αττική) κ.α., ακόμη και ο Κώστας Λαλιώτης σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ έμφαση θα δοθεί στη πρόωθηση νέων βουλευτών στα ραδιοτηλεοπτικά πάνελ όπως του Οδυσσέα Κωσνταντινόπουλου, της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Άγγελου Τόλκα.

Με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ιπποκράτους υπάρχει αισιοδοξία που εδράζεται στο γεγονός ότι...το ΠΑΣΟΚ ότι ήταν να χάσει το έχασε! Αυτό όμως που προβληματίζει την «ηγετική ομάδα» (Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδρουλακης Άννα Διαμαντοπούλου και Πέτρος Ευθυμίου) είναι πως το κόμμα θα διατηρήσει τουλάχιστον το 13,18% της 6ης Μαϊου με σκοπό να το αυξήσει έως το 15% που θεωρείται εφικτό ώστε να είναι ο «ρυθμιστικός παράγων» των μετεκλογικών εξελίξεων.

Γι’ αυτό το λόγο εκτός από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις μονοεδρικές, τις 2εδρικές και τις 4εδρικές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μόλις 15 έδρες από τις 88 συνολικά!

Και αν σε οργανωτικό επίπεδο, σχέδια και λύσεις υπάρχουν το μείζον πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η συνολική πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις εξελίξεις στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, και τα ανοίγματα τους σε όμορους πολιτικά χώρους, που δίνουν την εικόνα ενός «απομονωμένου» ΠΑΣΟΚ.

Στις κλειστές συσκέψεις υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο τονίζεται διαρκώς η ανάγκη απλοποίησης της ισοδύναμης πρότασης του κόμματος έναντι του Μνημονίου περί Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, αλλά και το άνοιγμα σε πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν στην αναγεννητική προσπάθεια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Νewsit πάντως παρά τα όσα λέγονται και γράφονται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ (Αλ. Παπαδόπουλος, Γ. Φλωρίδης, Ν. Χριστοδουλάκης...), ενώ και με τις εσωτερικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, δηλαδή με τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και το Γιάννη Ραγκούση οι σχέσεις είναι ψυχρές.

Να σημειωθεί τέλος ότι έντονος προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο του Ε. Βενιζέλου για το τι θα γίνει ενόψει κατάρτισης των ψηφοδελτίων με τους «Παπανδρεϊκους» αλλά και με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς δέχεται εισηγήσεις απομακρυνσής τους ώστε να κόψει οριστικά τον ομφάλιο λώρο με τα βαρίδια του παρελθόντος.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου