Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ! ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ... ΚΥΡΙΑΚΗ !

Μέσα στην ευρωζώνη ή όχι;

Yπαρκτός κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδος
Αυτό είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν στις 6 Μαίου οι Έλληνες ψηφοφόροι, υποστηρίζει...
ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος στην Guardian δίνοντας στις εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Τον υπαρκτό κίνδυνο αποπομπής της Ελλάδος από την Ευρωζώνη σε περίπτωση αποδυνάμωσης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στις εκλογές της Κυριακής, επισείει σε συνέντευξη στην βρετανική Guardian, την πρώτη σε ξένη εφημερίδα, ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος συνδέει την τύχη του ευρώ με την έκβαση των εκλογών της 6ης Μαΐου δίνοντας στις βουλευτικές εκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

"Οι Ελληνες πολίτες θα πρέπει σοβαρά να σκεφτούν και να δώσουν σαφή απάντηση αν επιθυμούν μια ασφαλή και υπεύθυνη πορεία μέσα στην Ευρώπη ή κάτι άλλο. Η μάχη για τη χώρα θα κριθεί αυτές τις τελευταίες ημέρες" υποστηρίζει στην Guardian ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

"Η παραπληροφόρηση ότι οτιδήποτε συμβεί η θέση της χώρας μας στο ευρώ είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, είναι βαθύτατα ανησυχητική. Λογικά η Ευρώπη και η Ευρωζώνη δεν έχει λόγο να σπρώξει την Ελλάδα εκτός του ευρώ. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη. Πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο συμμετέχουν πολλά κόμματα, πολλές χώρες, πολλές κυβερνήσεις και εκατομμύρια ψηφοφόροι και δυνητικά μπορεί να δρομολογηθούν ανεξέλεγκτες εξελίξεις" προειδοποιεί ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να ζητήσει από την ΕΕ και το ΔΝΤ να επιμηκύνουν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα χρόνο, έως το 2015.

''Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο'', συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
''Βρεθήκαμε στο παγκόσμιο προσκήνιο και μετατραπήκαμε σε ΄πειραματόζωο΄ της ιστορίας όπως με τον Εμφύλιο στη δεκαετία του 40, όταν για άλλους λόγους, στις πλάτες μας δοκιμάστηκαν οι αντοχές του Ψυχρού Πολέμου".

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει πως η οικονομική κρίση το 2008 βρήκε όλο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα απροετοίμαστο και σε αυτό καταμερίζει ευθύνες και στην Ευρώπη. ''Πιστέψαμε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη και εφήμερη κρίση, ας πούμε σαν μια πλημμύρα ή ένα σεισμό. Δεν καταλάβαμε πως ήταν μια πυρηνική καταστροφή, η οποία εκτροχίασε τις βασικές συνισταμένες της δημοσιονομικής πολιτικής''.

Για την εμπειρία του στο υπουργείο Οικονομικών κατά την κρισιμώτερη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την τρίτη δανειακή σύμβαση και το PSI, ο κ. Βενιζέλος λέει πως μέσα από αγωνιώδεις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις εκπαιδεύτηκε στην τέχνη της αυτοσυγκράτησης και της περισυλλογής.

Πηγή Deutshe Welle
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_2303.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου