Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Τσίπρας: "Στις 18 Ιουνίου δεν θα υπάρχει Μνημόνιο"


Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας....

για το Μνημόνιο, την "κινδυνολογία εξόδου από το ευρώ" και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη στη χώρα (Vid)

Εντός της Ευρώπης αλλά με αλλαγή πολιτικής, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως θέλει την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ανόητη κινδυνολογία την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στη δραχμή.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάγκη να αναθεωρήσουμε και να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση, ενώ για το Μνημόνιο είπε, ότι το ακυρώνει ο λαός με την ψήφο του και "τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης".
Ακόμη, σημείωσε, πως ο ίδιος δεν είπε ποτέ, ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.
"Θα είναι δύσκολος αλλά με προοπτική. Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει", τόνισε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι μεταξύ των άμεσων μέτρων που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν σχηματίσει κυβέρνηση, είναι η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 440 ευρώ, η προώθηση δημόσιων επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
"Το επόμενο βήμα, θα είναι να δρομολογηθεί ένα σχέδιο αναδιανομής του πλούτου, δηλ. ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα", πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το δικό του σχέδιο στην Ευρώπη, που έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη, ενώ δεν λέει, όπως τόνισε "λεφτά υπάρχουν", αλλά ότι μπορεί να παραχθεί πλούτος, αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση του Μ. Γλέζου, διευκρίνισε ότι είναι μια ιδέα που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απάντησε:
"Το διάλογο δεν τον έχουμε αρνηθεί ποτέ".
  
news247

1 σχόλιο:

  1. «να επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση»: Και αν σου πουν όχι (που θα σου πουν), τι θα κάνεις; Θα την καταγγείλεις; Τα ίδια λέει και ο Σαμαράς: «σκληρή επαναδιαπραγμάτευση»... Στην υγειά των κορόιδων (ψηφοφόρων) κύριε Τσίπρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή