Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ (ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ... 10000 €

Πάτρα: Είδος πολυτελείας τα φάρμακα - Τεφτέρια και στα φαρμακεία- Από 23 Μαΐου ξανακόβεται η πίστωση

Κοινωνία

Σε φαρμακεία της περιοχής υπάρχουν οφειλές ακόμα για για τα ποσά της ...συμμετοχής

Πάτρα: Είδος πολυτελείας τα φάρμακα - Τεφτέρια και στα φαρμακεία- Από 23 Μαΐου ξανακόβεται η πίστωση  Σε φαρμακεία της περιοχής υπάρχουν οφειλές ακόμα για για τα ποσά της ...συμμετοχής
Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι τα φάρμακα πλέον αποτελούν είδος πολυτελείας. Οι φαρμακοποιοί και της Αχαΐας αναμένεται να εναρμονιστούν με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ξανακόψουν την επί πιστώσει χορήγηση των φαρμάκων, από τις 23 Μαΐου, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε μια εποχή όπου μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δυσκολεύεται να τα προμηθευτεί, έτσι κι αλλιώς,γιατί δεν μπορεί να καλύψει ούτε το κόστος συμμετοχής...

Η σχετική απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας θα ληφθεί το Σάββατο.
Η κατάσταση θα δυσκολέψει τις επόμενες μέρες με τη χορήγηση μόνο μετρητοίς του συνολικού κόστους των φαρμάκων από τους ασφαλισμένους. Οι φαρμακοποιοί κόβουν την πίστωση λόγων των συσσωρευμένων χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου έχουν λυγίσει οικονομικά τους φαρμακοποιούς.
Οι 9.5 εκ. πανελλαδικά ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να ζητούν τα χρήματα από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, η άρση της πίστωσης θα αφορά όλους σχεδόν τους κατοίκους του νομού, εκτός από τους επαγγελματικούς κλάδους των πολιτικών μηχανικών και των συμβολαιογράφων.
Την ίδια ώρα η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά φαρμάκου στο 25% δυσκολεύει πολλούς στην αγορά των σκευασμάτων με αποτέλεσμα να έχουν βγει τα τεφτέρια και στα φαρμακεία του νομού, όπως επιβεβαιώνει και ο κ. Σοφιανόπουλος. Η συμμετοχή πια έχει γίνει ακριβότερη και έντονο είναι το πρόβλημα για όσους λαμβάνουν χρόνια και ακριβή φαρμακευτική αγωγή.
Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μόνο για τον μήνα Μάρτιο σε επίπεδο νομού αγγίζουν τα 7 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και παλαιότερα χρέη από ταμεία που εντάχθηκαν στον νέο οργανισμό.
 ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/127142

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου