Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Εκλογες 10 Ιουνιου Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην κάλπη
Εξαιρετικά δύσκολο και περίπλοκο αποδεικνύεται το εγχείρημα του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας από το βήμα της ΚΟ του κόμματος του, ο Φ. Κουβέλης γνωστοποίησε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χωρίς και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι δεν θέλει να λάβει μέρος, επιλέγοντας τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς, αφού συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο, τόνισε από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ, ότι η πρόταση Κουβέλη αγγίζει την... πρόταση της ΝΔ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για καιροσκοπισμό και για προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για σχηματισμό κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι "εμείς παλεύουμε για να υπάρξει κυβέρνηση και υπάρχουν ελπίδες γι' αυτό. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα βιώσιμη με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με ψήφο ανοχής".

"Το μετεκλογικό τοπίο δυσκολεύει πολύ το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "είχαμε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και γι' αυτό ζητούσαμε αυτοδυναμία. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών, αλλά ότι καμία άλλη δύναμη δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο. Τα περισσότερα άλλα κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν από την κρίση, ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να επιβιώσει" είπε.

Οι ελπίδες για τον σχηματισμό οικουμενικής στρέφονται τώρα στη συνάντηση που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας με τον Ευ. Βενιζέλο, στις 19.00, καθώς και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Σαββατοκύριακο.
ΠΗΓΗ:    http://news24gr.blogspot.com/2012/05/10.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου