Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

O θυμός ξεθυμαίνει, η ψήφος κάνει τη διαφορά

O θυμός ξεθυμαίνει, η ψήφος κάνει τη διαφορά thebest.gr
Στις 6 Μαΐου 2012 οι πολίτες δίνουν ραντεβού με την κάλπη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, για την οικονομική και πολιτική πορεία της χώρας. Μέσα από μια πρωτοφανή κρίση της οικονομίας και των αξιών, η χώρα καλείται να εκλέξει τους ανθρώπους εκείνους, που πιστεύει ότι μπορούν να τη βγάλουν από το αδιέξοδο και να την οδηγήσουν σε μια νέα πορεία. Είναι γνωστό πλέον, ότι πολλές φορές στο παρελθόν, οι επιλογές γίνονταν μέσα από ένα πελατειακό σύστημα, το οποίο έχει χρεοκοπήσει.

Σε αυτή τη συγκυρία, οι πολίτες χρειάζεται να κάνουν τις επιλογές τους, σε μια νέα βάση, δίνοντας την ψήφο τους στους κομματικούς σχηματισμούς και τα πρόσωπα εκείνα, που θεωρούν ότι έχουν τη δύναμη να σταθούν στο ύψος των σημερινών περιστάσεων.
Παλιά και νέα πρόσωπα, παλιά και νέα κόμματα κατέρχονται στον εκλογικό στίβο και ζητούν την ψήφο των πολιτών, μεγάλη μερίδα των οποίων, είτε δεν επιθυμεί να προσέλθει καν στην κάλπη, είτε δεν έχει αποφασίσει ποιον και τι να επιλέξει.
Το νέο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, που έχει δημιουργηθεί, έχει προκαλέσει σε πάρα πολλούς, αποστροφή σχεδόν, από τα πολιτικά τεκταινόμενα, με αποτέλεσμα η αποχή και οι αναποφάσιστοι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, να αποτελούν το νικητή.
Όμως το κόμμα του «θυμού», η αποχή, δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει τα πράγματα. Για την εξέλιξη μιας κοινωνίας και μιας χώρας συνυπεύθυνοι είναι και οι πολίτες. Μόνο με την ψήφο τους μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου