Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΦΘΗΝΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ή ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;




Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην εφημερίδα «Free Sunday» του Μεγάλου Σαββάτου (14/4/2012), ιδιοκτησίας του Γιώργου Κύρτσου στην σελίδα 10, δημοσιεύεται συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο πρώην σημαιοφόρος του Εθνικοπατριωτικού λαϊκού κινήματος, επιχειρεί με ευτελή μικροπολιτικά τεχνάσματα να εξαπατήσει για άλλη μια φορά, όσους αφελείς ψηφοφόρους του έχουν απομείνει.

Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σταθώ και να σχολιάσω τις απολογητικές απαντήσεις που έδωσε ο πολιτικά αμαρτωλός Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δυο από τις ερωτήσεις της ολοσέλιδης συνέντευξής του στην εφημερίδα που θα απηχεί πλέον, τις απόψεις του.
Ερώτηση: «Γιατί κε Πρόεδρε, οι πολίτες να εμπιστευθούν την ψήφο τους στον ΛΑΟΣ από τη στιγμή που αλλάξατε θέση στο βασικό θέμα που διχάζει κόμματα και κοινωνία, το μνημόνιο δηλαδή;»
Απάντηση: «Εμείς, όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος βρεθήκαμε προ της εκπλήξεως να λέει μια κυβέρνηση που διατυμπάνιζε πως “λεφτά υπάρχουν” ότι πτωχεύουμε σε δέκα μέρες. Εκεί η εύκολη λύση ήταν να βγεις στα κάγκελα και να φωνάξεις “όχι”. Άκουσα τότε την τρόικα να λέει ότι σε δυο χρόνια θα βγούμε στις αγορές. Και λέω πως μια στρατιωτική θητεία είναι, θα την υποστούμε, προκειμένου να σώσουμε τη χώρα. Γι΄αυτό και ψήφισα το άρθρο ένα και δεν ψήφισα κανένα άλλο άρθρο. Και από τότε είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε οτιδήποτε άλλο.»
Βέβαια οι παραπάνω ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες του κ. Καρατζαφέρη για την ψήφιση του επαχθούς και προδοτικού μνημονίου, πείθουν μόνο τα μικρά παιδιά και όσους αδαείς και αφελείς του έχουν μείνει ακόμη, για τους εξής λόγους: Μια εβδομάδα πριν από την συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για την ψήφιση του μνημονίου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συγκάλεσε την Κ.Ο. για να αποφασίσουν, υποτίθεται, για την θέση του κόμματος στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. Το αποτέλεσμα της συσκέψεως ήταν να καταψηφισθεί η πρόταση ψηφίσεως του μνημονίου. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου στον κ. Καρατζαφέρη, γι΄αυτό τρεις ημέρες μετά, συγκάλεσε την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να πάρει θέση για την ψήφιση ή όχι του μνημονίου. Εδώ πρέπει να πούμε ότι είναι γνωστό, πως σε ένα θεσμικό κομματικό όργανο, έστω και του ανώτερου, η επιρροή του προέδρου στις αποφάσεις του σώματος είναι μεγάλη. Παρόλα ταύτα η απόφαση του Ε.Γ. ήταν συντριπτικά κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Να σημειωθεί πως δυο από τους τρεις μειοψηφήσαντες ήταν ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Γεωργιάδης. Έτσι φθάσαμε στην ημέρα ψηφίσεως του μνημονίου στη Βουλή και εκεί συντελέσθηκε το μεγαλύτερο κομματικό πραξικόπημα. Από την προηγουμένη ο κ. Καρατζαφέρης, είχε συγκαλέσει, ξανά, την Κ.Ο. στις 09:00 π.μ. στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί την κατά πλειοψηφία τοποθέτηση των Βουλευτών κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Όμως, ξανά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Τώρα, τι μεσολάβησε και λίγη ώρα μετά σύσσωμη η Κ.Ο. ψήφιζε υπέρ του μνημονίου, δεν γνωρίζουμε. Ας αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς εάν υπήρξαν εκβιαστικά διλήμματα προς τους αντιρρησίες βουλευτές. Επίσης, τα περί ψηφίσεως μόνο του άρθρου ένα του επαχθούς μνημονίου στερούνται σοβαρότητας, γιατί απλά το άρθρο ένα είναι η πλήρης αποδοχή της εξαθλίωσης του λαού και της υποδούλωσης της πατρίδας μας στους ξένους. Έτσι θεωρώ πως ήταν αποκλειστική και συνειδητή απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, η επιλογή στήριξης της Κυβερνήσεως Παπανδρέου στην υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την ψήφιση του μνημονίου που εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό και απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας. Είναι δε τουλάχιστον, θρασύτητα εκ μέρους του Προέδρου του ΛΑΟΣ να ισχυρίζεται πως παρέδωσε την πατρίδα μας στους διεθνείς τοκογλύφους - δανειστές μας συμπαρασυρόμενος από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και από τις υποσχέσεις - εξαγγελίες των τροικανών περί διετούς διάρκειας της κρίσεως. Ξεχνά φαίνεται ο κ. Καρατζαφέρης πως είναι πολιτικός αρχηγός και η πολιτική κυρίως είναι πρόβλεψη. Εάν λοιπόν, δεν έχει την ικανότητα της προβλέψεως, είναι πολύ επικίνδυνο να συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική.
Ερώτηση: «Γι΄αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ που έκανε φτερά θα κάνετε κάτι;»
Απάντηση: «Εγώ έδωσα ένα εκατομμύριο ευρώ πέρυσι στο Ταμείο κατά της φτώχειας και το οποίο το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως, έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;»
Επί κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2007 η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (σκοπό είχε την αντιμετώπιση της φτώχειας) και έγινε νόμος του κράτους στις 29/1/2008 (Ν.3631 – ΦΕΚ 6/Α΄). Το ταμείο αυτό (ΕΤΑΚΣ) καταργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3895. Τα δυο αυτά χρόνια το ταμείο ήταν ανενεργές και οι δωρεές που είχαν γίνει ( 1.623.881,84 ευρώ) δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και ουσιαστικά έγιναν χωρίς αντίκρισμα. Από τις αρχές του 2009 η χώρα επί της ουσίας βρισκότανε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς εξέδωσε μέσω της Τραπέζης Κύπρου στις 26/5/2009, τραπεζική επιταγή (00698630-7) σε διαταγή του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Όποτε κατά το παρελθόν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την τύχη του ενός εκατομμυρίου (συνέντευξη στον ιστότοπο Hellas Orthodoxy, αλλά και στην συνέντευξη στην Free Sunday), απάντησε με αοριστολογίες, υπεκφυγές και παραπλανητικές διατυπώσεις. Ως γνωστόν, ο κ. Καρατζαφέρης μετείχε επί μηνών με τέσσερεις βουλευτές στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν το ήθελε, θα μπορούσε να αναζητήσει την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έδωσε, προκειμένου να διατεθεί σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και εάν αυτό το ποσό διατέθηκε πράγματι ή όχι. Κάτι τέτοιο όμως δεν το έπραξε και πλέον εγείρονται πολλά ερωτήματα!
α) Ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που διατηρεί λογαριασμό όψεως σε τράπεζα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορηθεί εάν οι εκδιδόμενες επιταγές έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο ή εάν έχουν επιστραφεί λόγω μη είσπραξης στον εκδότη. Εάν έχει εισπραχθεί, έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από ποιον έχει εισπραχθεί και πότε. Όμως, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται να αγνοεί την δυνατότητα που του παρέχει το τραπεζικό σύστημα και με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό για την αληθινή τύχη της επιταγής. Μια επιταγή που έχει εντολέα το κόμμα του ΛΑΟΣ και σημαίνει πως το ποσό του ενός εκατομμυρίου ανήκει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, από το ταμείο του οποίου εξήλθε και όχι στον κ. Καρατζαφέρη. Επίσης, όπως είναι γνωστό μια τραπεζική επιταγή που έχει εκδοθεί υπέρ οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου και δεν έχει εισπραχθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, επιστρέφεται στο λογαριασμό του εκδότη, δηλαδή στον ΛΑΟΣ. Ας αποταθεί λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην τράπεζα Κύπρου για να πληροφορηθεί την τύχη της επιταγής και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, αφήνοντας κατά μέρος την μικροπολιτική προσπάθεια παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
β) Όπως δηλώθηκε την 12/2/2010 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Βορίδη, τα έσοδα του ταμείου από δωρεές και εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως και την 30η Νοεμβρίου 2009 ήταν 1.623.881,84 ευρώ. Όμως από τη στιγμή που το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010, τι έγιναν τα παραπάνω χρήματα; Δεν θα έπρεπε να δώσει άμεση απάντηση, για την τύχη των δωρεών, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΚΣ, κ. Νίκος Αναλυτής; Δεν θα πρέπει να απαντήσουν, από την στιγμή που ο δωρητής του ενός εκατομμυρίου δηλώνει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το ένα εκατομμύριο που διέθεσε για συγκεκριμένο σκοπό; Το ποσό του 1.623.881,84 ευρώ του ταμείου από την στιγμή που δεν επεστράφη στους δικαιούχους, που ακριβώς πήγε; Μήπως διατέθηκε για κάποιον άλλο σκοπό και ποιον; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός που πήγε ένα τέτοιο μεγάλο ποσό, ειδικά σήμερα που οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων είναι κατά πολύ δυσμενέστερες του 2009 και του 2010;
Συνεπώς, ο κ. Καρατζαφέρης, όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, από τη στιγμή που ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού σε λιγότερες από είκοσι ημέρες προκειμένου να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, μήπως θα έπρεπε να φροντίσουν πρώτα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού, ερευνώντας μεταξύ άλλων, την τύχη του ποσού του 1.623.881,84 ευρώ.
Διαφορετικά, μήπως η διάθεση του ποσού αυτού θα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές από τη στιγμή που ο κ. Καρατζαφέρης ευθέως δηλώνει πως κάποιοι φάγανε το ένα εκατομμύριο ευρώ;

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_20.html#ixzz1sZ6MQ9Bx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου